4 kripto para
4 kripto para

BitMex 4 kripto para için vadeli işlemleri başlatıyor: Düzeltmeye çare olur mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve altcoinlerde şiddetli bir düzeltme yaşanmasına rağmen kripto para borsaları açılımlarına devam ediyor. Seychelles merkezli ünlü kripto para borsası 4 önemli altcoin için vadeli işlemlere başlayacağını duyurdu. Borsasının bu kararı 4 kripto paranın fiyatlarında yaşanan düzeltmeyi engelleyebilir mi?

Bu şanslı altcoinler; Chainlink (Link), Cardano (ADA), Tezos (XTZ), ve EOS.

4 kripto para için vadeli işlemleri başlatılıyor!

Kripto para piyasalarında 3 Eylül tarihinde yaşanan düzeltmenin etkisi ile Link fiyatlarında %20 ve Cardano fiyatlarında ise %15’lik keskin bir düzeltme yaşandı. Link ve ADA satın alarak yatırım yapmak isteyen yatırımcı, 3 Eylül’de yaşanan benzer bir düzeltmenin riskini kabul etmiş oluyor. Ancak yatırımcılar, benzer düzeltmelerin olumsuz etkisini vadeli işlemler (future) piyasalarında future sözleşmesi satın alarak minimize edebilirler.

Vadeli işlemler piyasalarında kripto para yatırımcıları, alım ya da satım fiyatlarını future sözleşmesi satın alarak sabitleyebiliyor. BitMex’in aldığı karar ile Cardano, Chainlink, Tezos ve EOS yatırımcıları future alım ya da satım sözleşmesi satın alarak fiyatları sabitleyebilecek ve olası düzeltmenin olumsuz etkisini en aza indirebilecek.

Fidelity’den Bitcoin fonları için SEC’e başvuru

BitMex borsası Binance’in aksine kripto para listeleme konusunda oldukça katı davranıyor. DeFi kökenli kripto para olarak BitMex’in listelendiği ilk kripto para Chainlink oldu.

BitMex’in 4 kripto para için aldığı listeleme kararı, bu kripto paraların düzeltmenin etkisinden daha çabuk kurtulmasına neden olabilir.

u.today

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin