Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.
Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.

Bitmain’in Binance’deki hesabı hacklendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitmain’in Binance’deki hesabı hacklendi. Bitcoin madencilik devi Bitmain, şirketin kripto para hesaplarından birinden Bitcoin çaldığı iddia edilen gizemli bir hacker aleyhinde dava açtı.

Hacker fonlarla MANA’ya pump yaptırdı

Çin merkezli Bitmain’in Washington’un Batı Bölgesi’ndeki ABD Bölge Mahkemesi’nde 7 Kasım’da dosyalanan davaya göre kimliği bilinmeyen bir hacker, Nisan ayında Bitmain’in Binance’deki hesabına sızdı ve şirketin fonlarını çaldı.

Ancak hacker, belki de kimliğini daha iyi gizlemek için Bitmain‘in fonlarını kendi Bitcoin cüzdanlarına çekmeyi denemedi. Daha ziyade Bitcoin’leri sanal gerçeklik platformu Decentraland’ın toplam piyasa değeri nispeten küçük ERC-20 tokeni MANA’nın fiyatını yapay olarak şişirmek için kullandı.

MANA fiyat grafiği
MANA fiyat grafiği

MANA fiyatı, bir saatten daha kısa bir sürede, Binance’de 0,12 dolar ila 0,34 dolar arasında roket yaptı. Daha da dikkat çeken,  küresel MANA fiyatı 0,20 dolara yükseldi, bu yüzde 40’lık bir kazanç anlamına geliyor.

Bitmain, hack sırasında 617 BTC’yi kaybettiğini iddia ediyor

Bu, tek bir kripto para borsasının bir korsanın hesabıyla, MANA kriptosunun piyasa değerini tek başına 80 milyon dolardan fazla artırdığı anlamına geliyor. Bitmain pump’ı dünya çapındaki MANA pazarını bozmasından dolayı, bir veya daha fazla kripto para borsası fonları tasfiye edebilirlerdi.

Kaynak: Bitmain
Bitmain’in Binance’deki hesabı hacklendi!

Hacker’ın yıkama ticaret planının bir parçası olarak, Bittrex’ten yaklaşık 2,3 milyon MANA’yı Binance’e aktardığını iddia ediyor. Hacker’ın daha sonra MANA işlemlerinden elde ettiği kazancı  diğer kripto para borsaları aracılığıyla başka kripto paralarda işlem yapmak için kullandığı söyleniyor. Bitmain, hack sırasında 5,5 milyon dolar değerinde olan yaklaşık 617 BTC’yi kaybettiğini iddia ediyor.

Ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin