Bir Bitcoin şirketine bombalı saldırı!
Bir Bitcoin şirketine bombalı saldırı!

Bir Bitcoin şirketine kargo ile bomba yolladılar: Neyse ki bomba patlamadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsveçli bir adam, yerel politikacılara çok sayıda tehdit edici mektup gönderdikten ve Londra’daki bir Bitcoin şirketine bir bomba postaladıktan sonra cinayete teşebbüsten suçlu bulundu.

Bir Bitcoin şirketine bombalı saldırı!

Stockholm Bölge Mahkemesi, 43 yaşındaki Michael Salonen’i yedi yıl hapis cezasına çarptırdı. Ağustos 2017’de Salonen Londra merkezli bir kripto para broker’ına bir boru bombası cihazı gönderdi. Tehlikeli paket, bir muhasebe firmasıyla gönderildi ancak neyse ki patlamadı. Polis, daha sonra bomba üzerinde Salonen’in DNA’sını buldu.

Suçlu, patlayıcıya ek olarak ayrıca Başbakan Stefan Lofven’e (beyaz tozla doldurulmuş) bir mektup postaladı. “Yakında öleceksiniz” yazan bir not da içeren zarf, geçtiğimiz Ağustos ayında Stockholm’deki Dışişleri Bakanlığı’nda fark edildi. Salonen, Mayıs ayında Stockholm Uluslararası Havaalanı’nda göz altına alındı. Salonen kararı temyiz etmeyi amaçlıyor.

Bu, bu hafta Bitcoin ile ilgili ilk tehdit haberi değil

Bu, bu hafta Bitcoin’le ilgili ilk tehdit haberi değil. Hintli bir genç, Bitcoin’lerini çaldığını iddia ettiği ABD’li dolandırıcılara misilleme olarak FBI’ı 50’den fazla aradı. Daha sonra bu şahıs FBI’ı Miami Havaalanı’nı havaya uçurmakla tehdit ettikten sonra yerel makamlar tarafından tutuklandı.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin