Madencilik devi Bitmain
Bitmain, bugün 300 megawatt'tan daha yüksek bir kapasiteye ulaşma olasılığıyla dünyanın en büyük Bitcoin madencilik tesisi açtığını duyurdu.

Bitmain yeni 7nm Antminer donanımını piyasaya sundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Bitcoin madencilik devi Bitmain, yeni donanımını piyasaya sürdüğünü açıkladı. Yeni 7nm Antminer kripto madenciliği çipleri 8 Kasım’dan itibaren satın alınabilecek.

7nm Antminer çipi nedir?

Antminer S15 ve T15’in her ikisi de 7 nanometre ASIC yongasıdır ve her iki yonga da SHA256 karma algoritmasını benimsemek için özel olarak tasarlandı. Donanımın fiyatı henüz teyit edilmedi ancak çiplerin yatırıma değip değmeyeceği konusunda bazı şüpheler bulunuyor. Bitcoin madenciliğinin karlılığı azalmaya devam ediyor. Bununla birlikte bazı Twitter kullanıcıları Bitmain donanımının ve şirketin iş modelinin genel kalitesini de eleştirdi.

Bitmain CEO’su ve kurucu ortağı Jihan Wu’nun Eylül ayındaki açılış konuşmasında, yeni çipin verimliliği optimize etmek için özel bir devre yapısı ve düşük güç yoğunluğu kullanan bir teknoloji kullanarak “bir milyardan fazla transistör” ü entegre ettiğini belirtti. Wu, testlerin çipin “enerji tüketimi oranını 42J / T kadar düşük maden kapasitesine ulaşabileceğini” gösterdiğini iddia etti.

Bitmain’in serveti son zamanlarda daha da kötüleşti. Genel olarak madencilik donanımı talebi, yılın başında olduğu seviyelerin altına düştü ve pek çok rakip, Bitmain’den daha ileri gitmeye başladı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin