Bitcoin fiyat artışını fırsat bilen Bitmain, SEC’e başvurmayı planlıyor
Bitmain yatırımcıları şirketin batacağını düşünüyor

Bitmain yatırımcıları halka arz öncesi endişeli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılı ve bu yılın ilk çeyreğinde kayda değer gelir artışı gören, kripto madencilik devi Bitmain, bazı sıkıntı ve sorunlar yaşamaya başladı. Hatta Çin’li yerel haber kaynakları da Bitmain’in mali başarısızlıklarını anlatıyor. Tüm bu haberler Bitmain yatırımcıları için endişe kaynağı oluşturuyor.

Bitmain yatırımcıları şirketin batacağını düşünüyor

Bitmain’in şu anda çözmeye çalıştığı en önemli sorunlardan biri, madencilik donanımının kalitesi. Şirket, en başarılı ürünlerinin arkasında yer alan çekirdek teknoloji ekibini kaybetti. S7 ve S9 olarak adlandırılan bu teknoloji, iki yıllık bir ayı piyasasında hayatta kalmanın ve 2017’nin boğa piyasasında büyük bir pazar yakalamanın anahtarıydı.

Şirket yapmaya çalıştığı son birkaç işlemci çekirdeğinde başarısız oldu. Rakipleri ise geliştirdiği teknolojini ile daha çok başarılar elde etti. Öyle ki donanımındaki patentler geride kalarak geçerliliğini yitirdi.

Bitmain, zarar edileceğini söyleyen birkaç büyük yatırımcı ile uğraşıyor

Bitmain, 2018 yılının ikinci çeyreği için önemli kayıplar yaşadı fakat IPO (halka arz) öncesi bir fonlama kampanyasında 1 milyar dolarlık bir artış gösterdi. Ancak buna rağmen işlerin kötü olduğunu ve zarar edileceğini söyleyen birkaç büyük yatırımcı ile uğraşıyor.  Önerilen pay, 18 milyar dolarlık karşılığı ile tarihin en büyük halka arzı olacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin