Madencilik devi Bitmain
Bitmain, bugün 300 megawatt'tan daha yüksek bir kapasiteye ulaşma olasılığıyla dünyanın en büyük Bitcoin madencilik tesisi açtığını duyurdu.

Bitmain’in Hong Kong halka arz iptali bugün itibarıyla kesinlik kazanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük maden ekipmanı üreticisi Çin merkezli Bitmain, Hong Kong halka arzı iptal kararı sonrası başvurusu bugün süre aşımına giriyor. Şirkette görülen lider değişikliği, toplu işten çıkarmalar sonrası IPO’nun kesin olarak gerçekleşmeyeceği gelişmesi de bugün itibarıyla kesinlik kazanıyor.

Ancak Pekin merkezli şirket, Salı günü yayınlanan blog yazısında, halka arz için yapılan başvuru çalışmalarının ‘gelecekte uygun bir zamanda’ yeniden başlatılacağını öne sürdü.

Beş yıllık geçmişi olan Bitmain, yeni yatırımlarda 3 milyar dolara çıkarmaya ve pazar değeri olarak 15 milyar dolara ulaşmaya çalışıyor.

Bitmain’in, dünyanın en yüksek borsasında yer alan ilk kripto işi olması ve milyarlarca ABD doları sermaye artırımı mümkün olan kripto sektörü ile ilgili en büyük halka arza yönelik yüksek beklentiler bulunuyordu. Ancak Bitcoin’in yüzde 70’lik düşüşünü takiben işler yolunda gitmedi. Geçen yıla göre kripto para genel piyasa değerlemesinde yaklaşık 500 milyar ABD dolar gerileme görüldü.

Bitmain’in halka arzı kripto sektörü için bir dönüm noktası olabilirdi

Halka arzın 2019 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmesi beklendiği için, şirketin yerel piyasa düzenleyicilerindeki sermaye temini planlarının haberi, Bitmain için her yönden sıkıntıda olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Yayın, bu zorlukların madencilik donanımının ortalamanın altında teknik performansı ve satışlarını olumsuz etkileyen kripto fiyatlarındaki düşüşten kaynaklı olduğunu bildirdi.

Bitmain, 2018 yılının ikinci çeyreğinde 395 milyon dolarlık net zarar açıkladığında, bu yılın başlarında Bitmain’in sürdürülebilirliği konusunda birçok kaygı oluştu. Haberlere göre, geçtiğimiz 18 ay boyunca şirket tarafından başarısız çiplere yaklaşık 500 milyon dolar harcandı. 2018’in üçüncü çeyreğinde yaklaşık 500 milyon dolarlık zarar kaydedildi; çünkü tüm söylentiler ve durum ilerlemesi şirketin finansal kapasitesini büyük ölçüde etkiledi. Aralık 2018’de kayıplarını azaltmak için sayısı net açıklanmayan çalışan platform tarafından işten çıkarıldı.

Bitmain, 2017 yılında kripto madencilik ekipmanları pazarının neredeyse yüzde 75’ine hükmetti. Şirket, 2018’den önceki bölümde 740 milyon ABD Doları kar elde etti. Bu rakam, önceki yıla göre neredeyse yüzde 795 artış anlamına geliyordu.

Madencilik faaliyetlerinde beklenen kârlılık ve özel çiplere olan talep Bitmain’in pazar durumunu da etkiledi. Samsung’un ASIC çip pazarında kripto madenciliği sektörüne girdiğini duyurmasıyla, rekabet daha da kızışacak gibi görünüyor.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin