Madencilik devi Bitmain
Bitmain, bugün 300 megawatt'tan daha yüksek bir kapasiteye ulaşma olasılığıyla dünyanın en büyük Bitcoin madencilik tesisi açtığını duyurdu.

Bitmain’den enerji tasarrufu sağlayacak madencilik çipi geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin madencilik devi ve ASIC donanım üreticisi Bitmain, 18 Şubat Pazartesi günü yayınlanan basın açıklamasına göre, yeni nesil 7nm (nanometre) ASIC madencilik çipini açıkladı.

Yeni madencilik donanımı BM1397, Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) gibi iş kanıtı (PoW) için SHA256 algoritmasını kullanan kripto para madenciliği için tasarlandı.

BM1397, kripto para madenciliğinde daha az enerji harcanmasına yardımcı olacak. Bu da şirketin önceki 7nm yongası olan BM1391 ile karşılaştırıldığında güç verimliliğinde yüzde 28,6 bir iyileşme olduğunu gösteriyor.

Bitmain yeni çipi Antminer modellerinde (S17 ve T17) kullanılacak

Bitmain son zamanlarda uzun süredir devam eden ayı piyasası nedeniyle ve şirkete karşı açılan en az iki toplu davadan dolayı bir takım sorunlarla karşılaştı. Çin devinin İsrail’deki Blockchain geliştirme merkezini kapattıkları, Teksas’taki faaliyetlerini askıya aldıkları ve son birkaç ay içinde Hollanda’daki faaliyetlerini azalttığı bildirilmişti.

Diğer büyük madencilik şirketleri de kripto pazarındaki düşüş nedeniyle birçok zorlukla karşı karşıya. Örneğin, Japon internet devi GMO Internet Group, Aralık 2018’de Bitcoin madencilik donanım sektöründen ayrıldığını açıkladı. Bunun nedeni olarak ise dördüncü çeyrekte görülen önemli kayıpları gerekçe gösterdi.

Aynı zamanda, piyasa krizinden en çok etkilenen şirketlerden biri olan ve madencilik bileşenlerine olan talep eksikliği ile ilişkili ABD oyun ve bilgisayar donanımı üreticisi Nvidia, yakın zamanda 4. çeyrek kayıplarına ve “kripto piyasası düşüşüne rağmen” tüm yılı kapsayan raporunda gelir artışı elde ettiklerini rapor etti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin