bithumb
Bithumb kripto borsası, COVID-19 nedeniyle bazı ofisleri geçici olarak kapatıyor

Bithumb yeni hesap açılışlarını durdurdu! Kripto borsası için yeni bir kriz yolda mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto borsasından milyonlarca dolar alan ve kamu önündeki imajını bozan büyük bir siber saldırı olayı sonrası yaralarını sarmaya çalışan Bithumb, şimdi de yeni hesaplar açmayacağını duyurdu. Nedeni ise hesaplarının bulunduğu eski bankaları ile olan anlaşmazlıkları olarak gösterildi. bu durum Bithumb işlem hacmi üzerinde oldukça olumsuz etkilere neden oluyor.

Güney Kore merkezli Bithumb borsası geçtiğimiz günlerde, oldukça zarar ettiği siber saldırıdan sonra fon yatırma ve çekme hizmetlerine yeniden başladı. Bithumb, bir kripto borsası ve sanal banka olarak eski işlevselliğine geri dönmek için çaba sarf ediyor. Ancak geçen Haziran ayında 31 milyon dolarlık siber saldırı olayından sonra, finansal kurumların, Bithumb ile iş ortaklığı konusunda oldukça ihtiyatlı davrandığı görülüyor.

Daha öncede belirttiğimiz gibi siber saldırıların yarattığı güvensiz ortamdan dolayı Bithumb, Kore finans sektörü ile ilgili sözleşmeleri yenileme konusunda zorluk yaşıyor. Bithumb, Nonghyup Bank’ın eski sözleşmesini yenilemeyi reddetmesinin ardından yeni sanal hesaplar vermeyi durdurmak zorunda kaldı. Bankadan bir yetkili, Business Korea’ya şunları söyledi:

Sözleşmeyi yenilememeye karar verdik çünkü Bithumb’ın hala kullanıcı bilgilerini korumakta ve kara para aklamayı önleme konusunda problemler yaşadığını düşünüyoruz.

Yaşadığı banka krizinden ötürü Bithumb işlem hacmi yüzde 40 oranında düşüş kaydetti

Bithumb’un para çekme ve para yatırma hizmetleri, banka altyapısının entegrasyonuna dayanıyor.  Ve “birikim hesabı” olarak adlandırılan hizmetleri kullanarak faaliyet göstermelerine rağmen, bu durumun yatırımcılar için oldukça elverişsiz olduğu bildiriliyor.

Bithumb hala Güney Kore’deki en büyük dört borsadan biri konumunda. Ancak diğer üçü de, yine Nonghyup Bank ile yaptığı sözleşmeyi yenileyen Coinone da dahil olmak üzere sözleşmelerini tekrar güvence altına aldılar.

Bithumb’ın anlaşmalı bankası ile sözleşme yenileyememesi ise, kripto borsasının işlem hacminde yüzde 40 düşüşe neden olduğu belirtiliyor. Bithumb, bir taraftan güvenliği arttırma çabasındayken bankaların kripto varlıklarını koruma becerilerine karşı endişelerini dile getirmesi, krizin devam etmesine neden oluyor. Bu durum ise Bithumb’ın Güney Kore kripto ekosistemi üzerindeki rekabetinde ciddi bir dezavantaj getiriyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin