Batı Virginia ara seçimlerde eyalet çapında Blockchain oylama teklifi sunacak
Batı Virginia ara seçimlerde eyalet çapında Blockchain oylama teklifi sunacak

Batı Virginia ara seçimlerde eyalet çapında Blockchain oylama teklifi sunacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Batı Virginia ara seçimlerde eyalet çapında Blockchain oylama teklifi sunacak. Batı Virginia, eyaletin 55 ilçesinde kullanılmak üzere Blockchain tabanlı mobil oylama uygulaması hazırlıyor. Böylece yurtdışında görev yapan askeri personel, ara seçimlerde oy pusulalarını kolayca kullanabilecek.

Daha önce bildirildiğine göre, mayıs ayında Blockchain uygulaması için pilot bölge olarak Harrison ve Monongalia ilçelerindeki askeri personeller seçildi. Eyaletten bakan Mac Warner, planın başarılı olduğu ortaya çıkarsa kasım ayında ara seçimlerde eyalet çapında uygulanacağını söyledi.

Batı Virginia hiçbir sorun olmadığını iddia ediyor

Warner’ın bürosu, pilot aşamasından sonra uygulamanın Blockchain altyapısının dört denetlemesinin tamamlandığını ve hiçbir sorun olmadığını iddia ediyor.

Uygulama, oylama startup’ı olan Voatz tarafından geliştirildi ve dağıtıldı. Voatz yetkilileri, oylama teknolojisinin güvenli bir şekilde şifrelenmiş olduğunu belirtti. Ayrıca uygulamanın hızlı bir şekilde işlemesinin sağlanarak, merkezi olmayan bir ağ üzerinde oy pusulası verilerinin depolanacağı vurgulandı.

Warner’ın yardımcısı Michael Queen, verdiği rbir öportajda uygulamanın seçim döneminde kullanacak olup olmayacakları konusunda son kararın ilçelerin kendi tercihlerine bırakılacağını söyledi.

Fikrin genel olarak benimsenmesi ile işlerin eyalette nasıl ilerleyeceği görülüyor. Bununla birlikte, teknoloji uzmanları mobil oylama fikrini korkunç buluyor.

Uzmanlar kuşku duyuyor

Demokrasi ve Teknoloji Merkezi’nin (CDT) baş teknoloji uzmanı Joseph Lorenzo Hall açıklıyor:

İnsanların korkunç güvenlikli cihazlarında, ağlarımızda, oyların fiziki bir kaydı olmadan güvence altına alınması çok zor olan sunucularda internet oylaması yapılıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin