Bithumb
Bithumb dünyanın ilk halka açılan kripto para borsası olabilir

Bithumb dünyanın ilk halka açılan kripto para borsası olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC, 22 Ocak’ta büyük kripto borsası Bithumb’ın hâkim hissedarı olan Singapur merkezli holding firması Blockith Exchange Alliance’ın, halka açık bir şirket satın alarak ABD pazarında yer almak istediğini bildirdi.

CNBC’ye göre, Blockchain Industries adında halka açık bir şirketin, Blockchain Exchange Alliance ile bağlayıcı bir niyet mektubu olduğunu açıkladı. Halka açık bir şirket veya ters birleşme adı altında şirket satın alma yolu ile bir şirketi halka açmak için geleneksel bir İlk Halka Arz’dan (IPO) daha hızlı bir yol olabilir.

Bithumb hakim hissedarı ABD’de halka açık bir şirket alacak söylentileri bulunuyor

Bu şirket birleşmesi başarılı bir şekilde tamamlanırsa, böylelikle kripto para borsası bu sektördeki halka açılan ilk borsa olma unvanına sahip olacak.

İsimsiz bir kaynak CNBC’ye, Blockchain Borsası İttifakının Singapur’da halka arzda bulunmayı düşündüğünü, ancak bir halka arzın tamamlanması için iki yıl kadar beklemek istemediğini söyledi. Kaynaklar, kombine şirketin nihayetinde tezgâh üstü (OTC) pazarlardan New York Borsası’na veya Nasdaq’a kadar “listeye gireceğini” sözlerine ekledi.

Fortress Yatırım Grubu’nun eski bir riskten korunma fonu yöneticisi ve tanınmış kripto girişimcisi Mike Novogratz, kripto yatırım bankasını 2018’de Kanada borsalarında listelemek için ters bir şirket birleşmesi yapmıştı.

Novogratz Coin Capital adlı bir kripto şirketi satın aldı. Ardından Kanadalı bir paravan şirket olan Bradmer Pharmaceuticals ile ters devralınma yöntemi ile birleşti. Şirket daha sonra yeniden adlandırıldı ve TSX Venture Exchange’de Galaxy Digital Holdings olarak işlem gördü.

Bithumb son zamanlarda sahte hacim yaptığı suçlamaları ile karşı karşıya kaldı

Bithumb, son zamanlarda gerçek olmayan ticaret hacimleri gösterdiği iddialarını reddederek bazı tartışmaların hedefi olmuştu. Kripto para borsası ölçüm ve analitik servisi CER, Bithumb’ı 2018 yazının sonundan bu yana ticaret hacminin yüzde 94’üne kadar sahte olması ile suçladı.

Suçlamalara yanıt olarak Bithumb, “Bithumb ticaret hacmini şişirmek için hiçbir şey yapmıyor. Bithumb madencilik tabanlı coin satmıyor. Bithumb, dünyanın herhangi bir firması gibi çeşitli promosyonlar sunarak daha fazla müşteri almaya çalışıyor.” Şeklinde bir açıklama yaptı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin