bithumb
Bithumb bir kez daha siber saldırı şoku ile karşı karşıya

Bithumb bir kez daha siber saldırı şoku ile karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ocak ayında yaşanan Cryptopia siber saldırısı ve QuadrigaCX’in CEO’sunun ani ölümünün ardından şimdide Güney Koreli bir kripto para borsası Bithumb, bir kez daha siber saldırıya uğramış gibi görünüyor. Sözü geçen saldırıda yaklaşık 13 milyon dolar değerinde 3 milyondan fazla EOS kaybından bahsediliyor.

Primitive Ventures’dan Dovey Wan’a göre, borsa hacklendi ve EOS sıcak cüzdanları korsanlar tarafından kırıldı.

Bithumb EOS hesabının özel anahtarları çalındı iddiası mevcut

EOS hesabının borsaya ait özel anahtarı çalındı ​​ve siber korsanlar 3 milyondan fazla EOS’u hortumladılar. Wan, Bithumb’un EOS adresinden, “g4ydomrxhege”,  hacker’ın EOS adresi “ifguz3chmamg” e aktarıldığını da belirtti. Blockchain araştırmacısı, Hacker’ın adresi için farklı borsalara giden çok sayıda işlem gerçekleştirdiğini gösterdi.

Wan’a göre, hortumlanan EOS’un çoğu EXMO, Huobi, Changelly, KuCoin ve CoinSwitch gibi diğer borsalara gönderildi. Ayrıca, hackerin cüzdanında hala 1,9 milyon EOS bulunduğunu belirtti. Ancak, söz konusu yazının yazdığı tarihte sadece 0,0011 EOS varken, borsa adresinin 3.006 EOS bakiyesi vardı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao da hack hakkında bir twit attı:

Ayrıca, hacker’ın adresine para gönderen adresleri adlandıran bir resim ekledi.

Wan ayrıca, yazım esnasında sadece 37.72 XRP’ye sahip olan Bithumb tarafından işaretlenmiş ve hacklenmiş bir XRP cüzdanından [rLaHMvsPnPbiNQSjAgY8Tf8953jxQo4vnu] bahsetti.

twit

Wan’a göre, siber saldırının zaman çizelgesi aşağıdaki gibiydi:

 

3/29 9:40AM – accountcreat üzerinden hacker hesabı oluşturuldu. “ifguz3chmamg”

3/29 9 to 11PM – Bithumb cüzdanından “g4ydomrxhege” 3.132.672 EOS toplamda 16 işlemle hacker hesabına transfer edildi.

Whale Alert Twitter hesabı da yaklaşık 13,45 milyon dolar değerinde toplam 3.069.400 EOS’un Bithumb’tan transfer edildiğini twitledi.

Bithumb borsasından açıklama geldi

Olay sosyal medyada hızla yayıldıktan sonra Güney Kore borsası nihayet anormal aktivite hakkında bir açıklama yayınladı.

Kontrol sonucunda, olayın içerde gerçekleşen bir kaza olduğuna karar verildi. Çünkü şu ana kadar dış saldırı yolu tespit edilmedi. Gerçeklere verilere bakarak, KISA, Siber Polis Ajansı ve güvenlik şirketleri ile yoğun araştırmalar yapıyoruz. Aynı zamanda, büyük borsalar ve vakıflarla çalışıyoruz ve kripto para eşdeğeri kaybını telafi etmeyi umuyoruz.

İlk Bithumb siber saldırısında yaklaşık 31 milyon dolar zarar etmişti. İlk saldırıda hedef, XRP tokeniydi. Ardından Bithumb, saldırı sonucu kripto paralarını kaybeden kullanıcıların zararlarını kısa bir süre sonra kendi rezervlerini kullanarak geri ödeyeceğini açıklamıştı.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin