BAE Merkez Bankası, hiçbir özel kripto parayı onaylamadığını söyledi
BAE Merkez Bankası, hiçbir özel kripto parayı onaylamadığını söyledi

Bithumb BAE kripto borsası ile Orta Doğu’ya açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore kripto para borsası Bithumb, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) lisanslı bir fiat-kripto takası lansmanı ile Ortadoğu’ya adım atıyor.

Şirket, Salı günü yaptığı açıklamada, ortak bir girişim oluşturmak üzere BAE merkezli Nvelop firması ile bir mutabakata vardığını duyurdu.

Nvelop, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki Blockchain işlerini finanse etmek için Abu Dabi merkezli E11 Yatırım Fonu ve Asya merkezli risk sermayesi şirketi Trill Ventures Group tarafından kuruldu.

Bithumb yeni ortaklıkla Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da daha çok büyümek istiyor

Yeni ortaklık sayesinde Bithumb, şirketin Suudi Arabistan ve Bahreyn gibi devletler de dâhil olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) ülkelerinde daha fazla büyümeyi planladığını söyledi.

Haziran ayında, piyasa düzenleyicisi konumundaki Abu Dabi Küresel Mali Hizmetleri Düzenleme Kurumu (FSRA), kripto borsalarının FSRA tarafından kripto varlık işletmeleri olarak lisanslanması ve onaylanmasını zorunlu tutan bir düzenleyici çerçeve yayınlamıştı. Çerçeve ayrıca firmalar tarafından kullanılabilecek kripto varlıkların türlerini de sınırlandırıyor.

Bithumb’ın söylemine göre FSRA, bu yılın ilk yarısından itibaren program kapsamında kripto lisansları vermeyi planlıyor. Onaylandığı takdirde, bu BAE bazlı borsanın 2019 ortalarında başlayabileceği anlamına geliyor.

Daha geçen hafta, Bithumb Hong Kong merkezli Bithumb Global aracılığıyla dijital varlıklar için küresel bir tezgâh üstü (OTC) ticaret masası başlatmıştı.

Bithumb’ın Birleşik Devletlerde halka açık ilk kripto borsası olma planları da devam ediyor

Bithumb ayrıca Birleşik Devletlerde halka açık bir şirket ile birleşerek halka arz yapmaya çalışıyor. Bu bağlamdan Ocak ayında, firma, kripto ve Blockchain sektörüne odaklanan ve ABD OTC pazarlarında işlem gören bir yatırım şirketi olan Blockchain Industries ile bağlayıcı bir niyet anlaşması imzaladı.

Anlaşma tamamlandığında, ortaya çıkacak yeni oluşum Blockchain Exchange Alliance (BXA) olarak bilinecek ve potansiyel olarak ABD’de halka arz olan ilk kripto borsası olabilir. Şirketler, anlaşmayı 1 Mart’a kadar tamamlamayı hedefliyorlar.

Bithumb, Haziran 2018’de siber saldırı sonucu yaklaşık 30 milyon dolara yakın bir zarara uğramıştı. Ancak kısa bir süre sonra diğer borsalardan bu miktarın neredeyse yarısını geri aldığını iddia etti. Birkaç ay sonra güvenlik sistemlerini yeniden inşa eden kripto borsası geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıcı kaydına yeniden başladı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin