featured

Bithumb airdrop sisteminde açık bulan yatırımcı günlük 900.000 dolar kazanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta, kripto piyasası yavaş ilerlemeye başladığında, ortalamaları 10 milyar dolardan 12 milyar dolara yükselen borsaların günlük hacmiyle yeniden canlanma yaşadı. Bazı yatırımcılar yükselen hacmi perakende faiz getirisinin belirgin bir göstergesi olarak görse de, bazı uzmanlar bunun birden olamayacağı iddia ettiler. Kripto dünyasında bunlar yaşanırken Bithumb airdrop ile ilgili klasik manipülasyona işaret eden haberler yayılmaya başladı.

Bithumb airdrop sistemi her gün 250 milyon dolar sahte hacim üretiyor

Piyasaların genellikle günlük bazda istikrarsız olabileceğini söylemek mümkün değil. Ancak kripto pazarındaki öngörülemezlik ve oynaklık benzeri görülmemiş bir durum. Bunu göz önünde bulundurarak, yatırımcılar Güney Kore‘nin Bithumb Borsası üzerinde geçen hafta boyunca her gün anormal bir hacim akışı gördüğünde, en azından şüpheleri vardı. Cynics, klasik manipülasyona işaret ederken, diğerleri sadece tek bir API hatası olabileceğini kaydetti.

Ancak Arjantinli bir kripto tüccar ve analist olan Alex Kruger, Pazar günü Twitter’da, bunun sahte bir işlem olduğunu ortaya çıkardı. Analist ilk olarak, 11:00 AM (KST) keskinliğinde son derece belirgin hacim mumlarının günlük oluşumunu ana hatlarıyla gösteren aşağıdaki görüntüyü yayınladı.

Daha sonra, duruma daha fazla açıklık getirmek için bir görüntüde (yukarıda görüldüğü üzere) “tweetstorm” yayınladı. Konuyu açan yorumcu, Bithumb’un komisyon paylaşımını vurgulayarak, gözle görülür bir şekilde iyi niyetle yaratılan etkinliğin, 25 Ağustos’tan bu yana her gün “sahte hacimde” 250 milyon doların üzerinde işlem görmesine neden oldu.

Bithumb sistemi manipülasyon iddialarını tekrar gündeme getiriyor

Kruger daha sonra iddiasını destekleyen istatistikleri anlattı. Öncelikle, analist Bithumb’un komisyon paylaşım sistemini şöyle yazdı:

Bithumb, airdrop olarak işlem ücretlerinin %120’sini geri ödüyor. Günlük limit bir milyar Kore Won (900.000 dolar), ilk önce hizmete giriyor… İşlem ücretleri %0,15 alıcıdır. İki zıt limit emri girerek alım-satım yapılan ticareti temizler => Toplam ücret %0,3. İndirimli ve %120 = %0.36’dır.

Sayıları açıkladıktan sonra Kruger, yatırımcıların tam 900.000 dolarlık komisyon iadesini talep etmeleri için, tek bir yatırımcının, bir günde 279 milyar KRW (250 milyon dolar) hacme ulaşması gerektiğini ekledi. Öyle görünüyor ki, Bithumb duruma bir yorumda bulunmadı. Ancak Koreli firmanın bu airdropu kötü niyetli bir sistem başlattığı anlaşılıyor ve yatırımcıların istismar etmeleri için açık bir boşluk bırakmış gibi görünüyor.

Barchart

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin