Bitcoin 4 Eylül
Bitcoin 4 Eylül fiyat görünümü: BTC’de düzeltme gelir mi?

Bitcoin 4 Eylül fiyat görünümü: BTC’de düzeltme gelir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 4 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli noktaları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dünkü fiyat hareketlerinde 7200 – 7350 dolar bandında hareket etti.
  • BTC/USD paritesinde dün ve yeni gün başlangıcında yatay fiyat hareketleri gözlemleniyor.
  • BTC’nin 7.000 doların üzerinde kalması olumlu algılanırken, yükselişin eğim kaybetmesi iki olasılığı beraberinde getiriyor.

Bitcoin 4 Eylül fiyat hareketleri

Dolar karşısında son 24 saatlik zaman diliminde yüze 0,65 gibi düşük bir oranda prim yapan Bitcoin’in yükseliş hareketinin yeni gün başlangıcı ile beraber yavaşladığını gözlemliyoruz.

Bu yavaşlayan fiyat hareketleri ile beraber mevcut momentumunu devam ettiremeyen BTC, hafif yukarı yönlü olmak üzere nispeten yatay bir konuma geçmiş görünüyor. Mevcut yükseliş trendi altında kalan BTC/USD paritesini bugün iki olasılığı beraberinde getiriyor.

Bunlardan ilki Bitcoin fiyatının en düşük 7.250 dolar seviyesine tutunarak buradan yeni alıcıların desteği ile güç kazanıp yeniden yükselişe geçmesi. Diğer bir olasılık ise satışların baskın gelerek fiyatın saatlik grafikte gördüğümüz 100 ve 200 basit hareketli ortalamalar seviyesine çekilmesi.

Olası yukarı yönlü hareketlerde 7.350 dolar seviyesi bir direnç oluşturacakken, düşüş yönlü bir hareket olması durumunda ilk etapta 7.200 dolar desteği sonrasında düşüş devam ederse 7.165 dolar desteği önemli noktalar olarak takip edilecektir.

BTC/USD paritesi için önemli teknik göstergeler

Alış yönlü işlemler için ise ilk olarak saatlik MACD’nin “0” seviyesinin üzerine çıkmasını beklemek rasyonel olacaktır. Bunun yanında sabah seansında aşırı satım bölgesine henüz girmiş olan stokastik osilatöründe bu bölgeden çıkışı alış yönlü işlemler için önemli bir göstergedir.

Ayrıca trend gücünü ölçen RSI ve CCI gibi indikatörlerinde yönünü kuzeye çevirmesi BTC/USD paritesinin yükseliş yönlü hareketi için teyit alınabilecek göstergelerdir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin