BitGrail Borsası hacker saldırısından sonra faaliyetlerini sonlandırdı
BitGrail Borsası hacker saldırısından sonra faaliyetlerini sonlandırdı

BitGrail Borsası cüzdanlarındaki tüm Bitcoin’lere el konuldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İtalya merkezli kripto para borsası BitGrail, yaptığı resmi açıklamada mahkemenin BitGrail Borsası cüzdanlarındaki tüm Bitcoin’lere el koyduğunu açıkladı. Mahkeme, el koymanın gerekçesi olarak da yetersiz güvenlik önlemleri yüzünden 8 Şubat 2018’deki 195 milyon dolar değerindeki Nano’nun çalındığı hacker saldırısını gösteriyor.

BitGrail Borsası hacker saldırısından sonra faaliyetlerini sonlandırdı

BitGrail’in kurucusu Francesco Firano,  saldırıdan bir gün sonra 17 milyon dolar değerinde Nano tokeninin borsadan çalındığını açıkladı. O zamandan beri, BitGrail faaliyetlerini askıya aldı ve kullanıcıların işlem yapmasına izin verilmedi. Hack olayı gerçekleşip de BitGrail platformu faaliyetini sonlandırdıktan sonra Francesco Firano ve Nano geliştiricisi Mica Busch hack saldırısı nedeniyle birbirlerini suçladı. Firano’ya göre hacklenme olayının asıl nedeni Nano Blockchain’inin zaman damgası ve Block explorer gibi konulardaki yetersiz güvenlik önlemleriydi. Francesco Firano konuya yönelik şunları söyledi:

Bütün bu suçlamalar, iflas etmenin daha doğru bir yol olduğunu ve İtalyan adaletine işini yapması için zaman vermek gerektiğine beni inandırıyor.

2 Mayıs’ta BitGrail’in tüm işlemleri durduruldu

Buna takiben, Mayıs ayında Espen Enger de BitGrail hakkında şikayette bulundu. 1 Mayıs 2018 tarihinde BitGrail resmi bildirgesinde şu ifadeler yer alıyor:

BitGrail’in 2 Mayıs 2018’te tekrar faaliyete geçeceğini duyurmaktan mutluluk duyarız. NANO/XRB dışındaki tüm kripto paralar için alım satım yapılabilecek. NANO/XRB işlemlerinin açılacağı zamanı ise daha sonra duyuracağız.

Ancak 2 Mayıs’ta Bonelli hukuk bürosunun talebi üzerine yetkili mahkeme BitGrail’in tüm işlemlerini durdurdu. BitGrail durumu resmi hesabından şu şekilde açıkladı:

Her ne kadar karara katılmasak da yasalara saygı duymak ve işlemlerimizi askıya almakla zorundayız.

“BitGrail’e yatırılan fonlara erişimim yok.”

Tüm bu kaos ortamı içinde Firano’nun konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Anlamayanlar için söylüyorum, BitGrail’e yatırılan fonlara erişimim yok. Espen Enger tarafından açılan dava sonucunda fonlara mahkeme tarafından el konuldu. Benimle daha fazla irtibata geçmeye çalışmayın, şimdi hiçbir şey yapamam. Mahkemeyi beklemek zorundasınız.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin