Bitfury, norveç, kripto para madenciliği
Bitfury Norveç

Bitfury Norveç’te kripto para madencilik veri merkezi açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madencilik devi Bitfury, hükümet yetkilileriyle görüştükten sonra Norveç ve yerel iş liderleri ile bir resmi ortaklık yaptığını duyurdu.

Madencilik işletmeleri için hem yazılım hem de donanım çözümleri geliştiren Bitfury, Norveç’te yeni bir maden veri merkezi açtı. Şirket projeye yaklaşık 35 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor ve veri merkezini çalıştırmak için Mo i Rana’da yaklaşık 30 yerel çalışanı işe almayı planlıyor.

Şirketin Norveç topraklarına genişleme kararı 20 Mart’ta Norveç’te düzenlenen basın toplantısında resmen açıklandı. Bitfury CEO’su Valery Vavilov şunları söyledi:

“Norveç, Bitfury’in yenilik ve büyümeye odaklanması için mükemmel bir yer. Yeni müşteri ilişkileri geliştirmeyi, işletmelerini daha güvenli ve verimli bir şekilde yürütmek için ihtiyaç duydukları ürünleri ve çözümleri tasarlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bitfury’nin bu yatırımı Norveç hükümeti tarafından destekleniyor

Bitfury, madencilik tesislerinin çok büyük miktarlarda elektrik tüketebileceği için çevresel kaygılar konusunda da dikkatli olmaya devam ediyor. Böylece, sürdürülebilirlik hedefine ulaşmak için yılda 350 GWh %1000 yenilenebilir enerji satın alma kararlarını da açıkladılar.

Kripto para birimleri hakkında ağır vergi düzenlemeleri uygulayan Japonya gibi ülkelerden farklı olarak Norveç’in vergi politikası oldukça liberaldir. Norveç’te, kripto tüccarlar ve yatırımcılar %25 sermaye kazanç vergisi ödemek zorundadır. Norveç’te Bitcoin’e karşı başka görünen ya da yaklaşan düzenlemeler bulunmamaktadır.

Dolayısıyla Vavilov’un belirttiği gibi, Norveç’te şu anda mevcut olan kripto para birimi düzenlemesi, Blockchain projelerinin büyümesi için bir elverişli topraklar vaat ediyor. Basın toplantısından önce Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı Torbjørn Røe Isaksen, Bitfury’e hoşgeldin bildirimi yayınladı ve şunları söyledi:

“Bitfury Grubunun Norveç ve Mo i Rana’da yeni veri merkezlerini kurmayı seçtiğinden ötürü memnunum. Veriler, toplumun yanı sıra iş dünyası için de giderek daha önemli bir kaynak haline gelecektir. Bu, Norveçli işletmeler için büyük bir ekonomik fırsatı temsil ediyor. Veri merkezi sektörü hızla büyüyor ve Norveç’e ekonomik büyüme ve yeni iş fırsatları sunuyor.”

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin