üç popüler kripto
Coincheck, üç popüler kripto parayı kaldırıyor

Coincheck üç popüler kripto parayı kaldırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coincheck, bugün bir takım riskler içerdiğinden dolayı üç popüler kripto para olan, Monero, Dash ve ZCash’ı kaldırma kararını açıkladı.

Haber, borsada son saldırıda şirketten yaklaşık 500 milyon NEM’in çalındığı ve hackerların hala izinin sürüldüğü olaydan sonra geldi. Kripto paralar, kurtarılmamış olmasına rağmen, firma, kaybedilen kripto paraları müşterilerine geri ödeme sürecini başlatmıştı. Coincheck’den gelen en popüler kripto paralardan üçünün kaldırılmasına dair karar, dengesiz bir hamle olarak yorumlandı.

Bu kripto paraları platformlarından çıkarmanın nedenleri olarak, gizlilik ve anonimlik özellikleri sağlaması gösterildi. Bu durumun, para aklama potansiyeli gibi bir sorun haline gelmesini gerekçe göstererek, hepsinin şirket için büyük bir risk oluşturduğu kararlaştırıldı.

Üç popüler kripto paranın anonim yapıda olması risk teşkil ediyor

Takastan ve değişimden endişe duyulmasına rağmen, hem Dash hem de ZCash aslında tamamen anonim değildir. Her ikisi de gizlilik özellikleri sağlasalar da, bu kripto paraların kullanıcıları geçmiş çalışmalarda Blockchain analizi yoluyla başarıyla tanımlanmıştır. Aynı şey şu anda piyasadaki tek tamamen anonim kripto parası olan Monero için de söylenemez. Bu  da karanlık ağda cazibe ve popülerlik kazanmasına neden oluyor. İkincisinin, Coincheck’in bu kripto paraları çıkarma kararını almasının bir nedeni olup olmadığı bilinmiyor. Daha fazla ayrıntı verilmemiş olsa da, kullanıcıların paralarını hala çekebileceği not edilmelidir.

Diğer borsalar şimdiye kadar uygun bir şekilde takip edilmemişti. Ancak  bu durumun daha uzun süredir devam edip etmeyeceğini görmek oldukça ilginç olacak. Özellikle de anonim kripto paralar şu anda tam olarak spot ışığın altında kalıyor!

cryptodaily

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin