Bitfinex yeni bir P2P pazarı ve video platformu başlatıyor: Karşınızda Dazaar
Bitfinex yeni bir P2P pazarı ve video platformu başlatıyor: Karşınızda Dazaar

Bitfinex yeni bir P2P pazarı ve video platformu başlatıyor: Karşınızda Dazaar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong merkezli popüler kripto para borsası Bitfinex, veri akışı sağlamak için açık kaynaklı ve eşler arası (P2P) bir pazar başlattığını duyurdu. Platformun ismine Dazaar ismi verildi.

Dazaar 25 Haziran’da faaliyetlerine başlıyor

iFinex’in sahip olduğu kripto borsası Bitfinex, veri akışı için açık kaynaklı, eşler arası (P2P) bir pazar başlattığını açıkladı. Dazaar adlı yeni platformun 25 Haziran 2020’de yayımlanması planlanıyor. Bitfinex’in resmi açıklamasına göre, veri akışı platformu bilgiye erişimi demokratikleştirme arzusu sebebiyle oluşturuldu. Borsa, Dazaar’ın hızlı ve ölçeklenebilir P2P uygulamaları geliştirmeyi kolaylaştıran Hypercore Protokolü’ne bir uzantı olarak inşa edildiğini ortaya koydu.

Bitfinex’in açıklamasına göre, veri akışı platformunun kullanıcıları, etkileşimler yalnızca alıcılar ve satıcılar arasında olacağından, üçüncü taraflar olmadan para kazanabilecek. Dazaar, aracıları ortadan kaldırmak ve ödemeler için kripto kullanımını teşvik etmek için kripto para kullanarak zaman bazlı mikro ödemelerden yararlanacak. Şirket, kredi kartı ödemelerinin gelecekte eklenebileceğini belirtti.

Veri satıcıları bir kez platformu yükledikten sonra tercih ettikleri ödeme yöntemini seçebilecek. Ödeme yöntemi seçildikten sonra protokol, satıcıların gruplarla ve alıcıların bulması için diğer yerlerle paylaşabileceği “Dazaar Card” adlı bir kriptografik tanımlayıcı oluşturuyor.

Video platformu da geliyor

Açık kaynak protokolü ayrıca Dazaar Vision adlı canlı bir video akışı uygulamasını da destekleyecek. Platformdaki kullanıcılar, kaydolmadan canlı yayınlar başlatabilecek veya gerçek zamanlı olarak akışa abone olabilecek. Dazaar Vision, kullanıcılar önde gelen kripto para birimi Bitcoin’i kullanarak ödeme yapabildikleri veya kabul edebildikleri için aracı olmadan da çalışabilecek.

Borsa, yakında daha birçok kripto para birimi için destek ekleyeceğini de duyurdu. Dünyanın önde gelen kripto borsalarından biri olan Bitfinex, Dazaar’ın yenilikçi ürünler sunma çabasının bir parçası olduğunu söyledi.

Bu arada Bitcoin fiyatının 10.000 doların üstüne çıkıp çıkamayacağı merakla bekleniyor. Bu konuya dair yorum ve tahminleri derledik, buradan okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin