bitfinex ve tether
Bitfinex ve Tether'in yeni bankacılık ortakları istikrarı geri getirecek mi?

Bitfinex ve Tether’in yeni bankacılık ortaklıkları istikrarı geri getirebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex ve Tether, son olarak Hong Kong ve Bahamalar’da yeni bankacılık ortaklıklarını açıkladı. Önceden, aynı yönetimi paylaştığı bildirilen iki şirket, şu anda finansal sıkıntılardan dolayı satılık olan Noble Bank’ın müşterileriydi.

Bitfinex bankacılık ayrıntılarının ticari olarak hassas ve gizli olduğunu söylüyor

The Block’a göre, Bitfinex Hong Kong’da yeni bir bankacılık ortağı buldu. İç kaynaklar, kripto para borsasının, ABD Doları bağlantılı mevduatlar için Citibank’ın aracısı olan  Bank of Communications’da bir hesap açtığını iddia etti. İşin ilginç yanı ise HSBC’nin ilgili bankada bir hissesi olması. Son zamanlarda çıkan spekülasyonlarda Bitfinex borsası ve HSBC arasındaki bir bankacılık ilişkisine dair gelişmeler bulunuyordu.

Tether Bankacılık ortağını Bahamalar’da buldu

The Block’da yayınlanan farklı bir makalede ise  Tether’ın Bahamalar’da kurulu Deltec Bank ile bankacılık ortaklığı kurduğundan bahsediliyor. Anonim kaynaklar, her iki tarafın da son haftalarda bir anlaşmaya vardıklarını ve birkaç tezgâh üstü (OTC) işlem masasının da bankada hesap açmak istediklerini ortaya koydu. Halen, Tether’in 2 milyar dolarlık piyasa değerine rağmen dolaşımda 2,2 milyar dolardan fazla USDT tokeni olduğu gözüküyor. Her USDT tokeninin 1 dolara sabitlendiği varsayımı altında Tether’ın banka rezervinde 2.2 milyar dolar tuttuğu düşünülebilir.

Bitfinex ve Tether olayı devam ediyor

Her iki şirket tarafından açıklanan yeni bankacılık ortaklıkları, bir bütün olarak pazar için ciddi yankı uyandırabilecek bir gelişme olarak gözüküyor. Son zamanlarda bildiğiniz gibi Bitfinex fiat çekim işlemlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

Bu hareket, traderların Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash ve Litecoin karşılığında stabil coin satmalarına neden olarak yüz milyonlarca USDT’nin dolaşımdan çıkmasıyla Tether’de bir erimeye neden oldu.

Gelen büyük satışlar, Bitcoin’in 7.000 doların üzerindeki bir fiyat artışına neden oldu. Halen, USDT, Coinmarketcap’a göre 0,97 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yeni bankacılık ortaklıklarının ise Bitfinex ve Tether işlemlerinde bir miktar istikrar sağlaması bekleniyor.

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin