Araştırmaya göre Bitfinex ve Tether Bitcoin fiyatlarını manipüle ediyor
Araştırmaya göre Bitfinex ve Tether Bitcoin fiyatlarını manipüle ediyor

Bitfinex ve Tether Bitcoin fiyatlarını manipüle mi ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılı için Bitcoin fiyat manipülasyonu konusunda yapılan yeni bir çalışmanın ardından Tether (USDT) bir kez daha eleştirilerin odağında yer aldı. Bitfinex ve Tether Bitcoin fiyatlarını manipüle mi ediyor?

Araştırmaya göre Bitfinex ve Tether Bitcoin fiyatlarını manipüle ediyor

13 Haziran’da Texas Üniversitesi’nden John M. Griffin ve Amin Shams tarafından yayınlanan bir makalede, işlem şablonlarının Tether’ın fiyat desteği sağlamak ve kripto para fiyatlarını manipüle etmek için kullanıldığını gösterdiği öne sürülüyor. Araştırmacılar, 20 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Aralık 2017’de Bitcoin‘in fiyat artışının yarısının açık bir şekilde Tether ve Tether’ı çıkaran Bitfinex‘ten kaynaklandığını iddia ediyor. Makalenin özet bölümünde, şu ifadeler yer alıyor:

Blockchain verilerini analiz etmek için algoritmalar kullanarak, Tether ile yapılan satın alımların piyasadaki düşüşleri takiben zamanlandığını ve Bitcoin fiyatlarında büyük artışlarla sonuçlandığını görüyoruz. Böyle yoğun Tether işlemleri Bitcoin’in meteorik artışının yüzde 50’si, diğer kripto paraların yükselişinin ise yüzde 64’ü ile ilişkili.

Bitcoin’in devasa yükselişi yatırımcıların gerçek talebinden kaynaklanmıyor mu?

Tether, geçtiğimiz ayın sonunda piyasaya sürülen tokenlerden sonra Bitcoin fiyatlarında ani bir tıkanma etkisi yarattığı için rutin olarak şüphe altına girdi. Griffin ile Shams’in hipotezleri, ayrıca Bitcoin’e vurmak için fırsat kollayan ana akım medya için bir gerekçe oldu. Haber kaynağına göre, araştırmanın geçtiğimiz sene Bitcoin’in devasa yükselişinin yatırımcıların gerçek talebinden değil, birkaç büyük oyuncunun gizli eylemlerinden kaynaklandığı konusunda bir tartışma çıkarmasının muhtemel olduğunu belirtiyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin