Lider kaldıraçlı Bitcoin borsası, üç farklı ülkede yasaklandı!
Lider kaldıraçlı Bitcoin borsası, üç farklı ülkede yasaklandı!

Bitfinex, Tether (USDT) stablecoin’inin değerini arttırmak için komisyonları şişiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitfinex, Pazar günü yüksek frekanslı para çekme işlemleri için komisyon ücret tarifesini güncelledi. Yeni güncelleme ile otuz günlük süre içinde 1’den fazla fiat çekilmesi ve toplamda 1 milyon doları aşması durumunda %3’lük komisyon kesintisi uygulayacağını açıkladı. Yeni tarife, Bitfinex’e göre müşterilerinin %99’unu düşük para çekme işlemleri gerçekleştirdiği için etkilemeyecek. Bitfinex, Tether (USDT) ile gündemden düşmek için yaptığı bu düzenleme ile yine ortalığı karıştırdı.

Bitfinex’in ücret tarifeleri PayPal oranlarına yaklaştı

Bu güncelleme ile Bitfinex’in ücret tarifeleri PayPal tarafından uygulanan oranlara yaklaştı. SalesCalc’e göre, bağımsız bir ücret hesaplama hizmeti olan bir kullanıcı, 1 milyon dolarlık bir işlem yapmak istiyorsa, yaklaşık 29.000 dolarlık bir hizmet bedeli ödeyecek. Aynı zamanda Bitfinex, işlemi onaylamak için ilave 1.000 dolar talep ediyor.

Bitfinex Borsası, iflas iddialarına cevap veriyor
Bitfinex Borsası, iflas iddialarına cevap veriyor

Tabi kullanıcılar, açık nedenlerle, Bitfinex güncellemesini iyi anlayamadı. Bazı kullanıcılar ise borsayı paralarını kasıtlı olarak borsada kilitlemek ile suçladı. Kullanıcılardan gelen başka bir ilginç yorumda, borsaların bankalar gibi hareket ederek finansal özgürlük fikrini nasıl egale ettiğiydi.

Bitfinex, Tether (USDT) satablecoin’inin primini yükseltmek istiyor

Bazı yorumlarda ise Bitfinex’in duyurusunun, Tether’ın primini yükseltmek için yapılan bir hamle olduğunu ileri sürüldü. Bitfinex’ten çıkmaya istekli insanlar bunu kripto yoluyla yaparlarsa Bitcoin ve USDT’nin değeri, yüksek talep nedeniyle artacak. Son zamanlarda birçok kullanıcı, para çekim taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle borsa hakkında şikayette bulunuyor.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin