Bitfinex, borsa platformuna çok önemli bir güvenlik özelliği ekledi
Bitfinex, borsa platformuna çok önemli bir güvenlik özelliği ekledi

Bitfinex fiat çekim işlemlerini geçici olarak askıya mı aldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasasının önde gelen kripto para borsalarından biri olan Bitfinex, internette yayılan birkaç rapora göre Euro, ABD doları, Japon yeni ve İngiliz sterlini gibi tüm fiat çiftlerini geçici olarak askıya alıyor. Gündeme oturan bu gelişme ile birlikte kripto borsası askıya alma nedenleri konusunda henüz net bir açıklama yapmadı. Bitfinex fiat cinsi mevduat çekim işlemlerini durdurma işleminin yaklaşık bir hafta sürmesi bekleniyor.

Bitfinex fiat çekimleri ile ilgili gelişme öncesi bankacılık sorunları ve iflas söylentilerini yalanlamıştı

Öte yandan piyasada dolaşan iflas ya da bankacılık sorunları söylentilerini net bir ifade ile reddeden kripto borsası, yakın tarihte bir açıklama yaparak, Bitfinex’in fiat işlemleri alanında karmaşıklığın devam ettiğini kabul etmişti.  Aynı zamanda yapılan açıklamada bunun kripto ile ilgili organizasyonlarda sıklıkla rastlanan bir durum olduğunu da belirttiler.

Kripto borsasının bankacılık konusunda işbirliği içinde olduğu Porto Riko’nun Noble Bank International’ının bir alıcı arayışında olduğu ve müşterileri olarak hem Bitfinex’i hem de bağlı kuruluşu Tether’ı kaybettiğini bildirmesi üzerine de borsa kanadından bir açıklama istenmişti.

Bitfinex Noble bank konusunun sorun teşkil etmediğini dile getiriyor

Noble Bank raporlarına cevaben, kripto alanında bazı kişiler, Bitfinex’in “Global Trading Solutions” adı altında kayıtlı özel bir hesapla bankacılık faaliyetlerini HSBC ile devam ettirdiğini öne sürmüştü.

Bitfinex borsası yetkilileri ise bu iddialara resmen cevap vermedi. Fakat Noble ile ilgili iddiaların Bitfinex’in operasyonları, hayatta kalma veya borç ödeme gücü üzerinde hiçbir etkisi olmadığı vurgulandı.

Bitfinex şu an 4. büyük kripto para borsası konumunda bulunuyor

Daha önce bildirildiği üzere, Bitfinex’in bankacılık ile ilgili sorunları Nisan 2017 tarihinde başlamıştı. O dönem ABD’li Wells Fargo & Co.’nun muhabir banka olarak faaliyetlerini sürdürmeyi reddettiği iddia edilmişti. Bitfinex’in ise daha sonra ilgili bankaya karşı dava açtığı görüldü.

Bitfinex, günlük işlem hacmi ile küresel çapta 4. sırada yer alan bir kripto para borsası olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Son 24 saatlik periyotta ise günlük işlem hacmini yaklaşık yüzde 154 oranında artırarak 663 milyon dolarlık bir hacme ulaşmış durumda.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin