900 milyon doların üzerindeki Bitcoin (BTC) harekete geçti
900 milyon doların üzerindeki Bitcoin (BTC) harekete geçti

Araştırma: Balinalar Bitcoin pazarını dengeliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chainalysis’in yeni bir araştırmasına göre, balinalar istikrarı bozmuyor, piyasayı istikrara kavuşturuyor.  Balinalar, piyasayı etkileyebilecek büyük işletmelere sahip yatırımcılar genellikle büyük fiyat düşüşlerinin ve pompaların ardında yatan neden olarak görülüyorlar. Ancak Chainalysis balinaların birçok kişi kadar tehlikeli olmadığını iddia ediyor.

Balinalar piyasaya istikrar sağlıyor

Chainalysis, 32 büyük Bitcoin cüzdanını (borsalara ait olmayan) araştırdı ve sonuç olarak “Bitcoin balinalarının farklı bir grup olduğunu” belirtiyor. Bunların sadece üçte biri aktif trader’lar ve balinaların arasındaki trader’lar, fiyat düşüşlerini satın alarak sürüye karşı işlem görüyor.

Chainalysis, balinaların fiyat hareketlerini şiddetlendirmekten ziyade son fiyat düşüşleri sırasında piyasayı istikrara kavuşturduğu sonucuna varıyor. Raporda, 2017 ve 2018’deki büyük fiyat düşüşleri sırasında, balinaların “gerçekte Bitcoin’in net alıcıları” olduğu belirtiliyor.

Chainalysis’e göre balinalar dört gruba ayrılabilir

32 borsalara ait olmayan Bitcoin cüzdanı yaklaşık 1 milyon BTC değerinde ve bu cüzdanları tutan balinalar dört gruba ayrılabilir: trader’lar, madenciler/erken yatırımcılar, kayıplar ve suçlular. Kayıp balinalar, özel anahtarını kaybeden ve 2011’den bu yana tek bir işlem yapmayan Bitcoin sahipleri. En iyi 32 cüzdan arasında 212.000 BTC’nin kaybedildiği kabul ediliyor.

Trader’ların cüzdanı 332.000 BTC, madenciler/erken yatırımcılar ve suçluların cüzdanı 125.000 BTC’nin üzerinde. Chainalysis’in bildirdiğine göre, bu suç balinalarından ikisi Silk Road karanlık pazarına bağlı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin