Lider kaldıraçlı Bitcoin borsası, üç farklı ülkede yasaklandı!
Lider kaldıraçlı Bitcoin borsası, üç farklı ülkede yasaklandı!

Bitfinex dolar sabitli Tether’in dolara karşı işlemlerini başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Bitfinex, Cuma gününden itibaren USD destekli Tether’in (USDT)  fiat para USD’ye karşı işlemlerini destekleyeceğini açıkladı. Yani Bitfinex, USDT/USD çiftini platformuna ekleyecek.

Bitfinex koruma amaçlı bir varlığı korumaya mı alıyor ?

Paritenin yayınlanmasından birkaç saat önce bir blog yayınında ortaya çıkan bu ilginç karar, kripto para endüstrisinde türünün ilk ve tek  örneği olarak karşımıza çıkıyor.

USDT’nin her birimi, zaten 1 dolar tarafından destekleniyor. Ve stabil coin, fiat’a dönüştürülmeksizin, volatil kripto varlıklara karşı kriptoda kalarak koruma olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştı.

Gerçekte, USDT döviz kuru, 1 dolar civarında hafif dalgalanma eğilimindedir. Örneğin, bu yıl Tether fiyatının yüksek volatilite süresi boyunca 0,85 dolar gibi bir seviyeye düştüğüne şahit olduk.

Bitfinex’in USDT’nin USD’ye istikrarlı bir alternatif olarak yetersiz olduğunu kabul etmesi, platformun ve Tether’ın aynı CEO’yu paylaşmasıyla sıra dışı hale geldi:

Bugün, USDT/USD çiftine marj ticareti eklemek sadece daha verimli fiyat keşfine olanak tanımakla kalmayacak, aynı zamanda risk yönetimi için önemli bir hamle olarak stabil coinlerin maruz kaldığı riskten korunma yeteneğinin kilidini açacak.

Tether-Bitfinex medya söylentileri

Gelişme, Bloomberg tarafından yapılan bir soruşturmanın Tether’ın token arzı için tam rezerv tutmadığı yönündeki söylentileri yalanladığı iddiasıyla gündeme geldi.

Söylentiler, Tether ve Bitfinex’in geçen senenin sonlarında ABD’li düzenleyicilerden mahkeme celplerini almaları ve ikinci olarak ise iflas etmek üzere oldukları  şeklinde gelişerek 2018’de bol miktarda gündeme geldiler.

Geçtiğimiz ay Tether, bankacılık ortaklarını Bahamalar merkezli Deltec‘e devretmeyi başardı ve orijinal bankacılık partneri Noble Bank’ın finansal güçlenmesinin ayrı ayrı incelenmesini sağladı.

Geçtiğimiz aylarda hem USD hem de diğer stabil coinler oldukça revaçtaydı. Borsalar ise kullanıcılara hızlıca düşen ana kripto tokenlerine karşı seçenekler sunmak için bu çok yönlü varlıkları platformlarına eklediler.

thebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin