İşte Bitcoin’in tarihsel olarak izlediği trend ve görülebilecek seviyeler
İşte Bitcoin’in tarihsel olarak izlediği trend ve görülebilecek seviyeler

3.000 doları iyi savunan Bitcoin, 5.000 doları geçebilecek momentuma sahip mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Aralık’tan bu yana, dört günlük periyotta Bitcoin fiyatı, çoğu ana fiat-kripto borsalarında yüzde 28 artışla 3.181 dolardan 4.073 dolara kadar yükseldi. Bu seviyelerde bir istikrar göstermeye başlayan Bitcoin 5.000 dolar fiyatına ulaşabilmesi için yeterli momentumu kazanabilecek mi?

Ancak, 30 günlük bir süreçte, dominant kripto paranın değeri hala yaklaşık 4.400 doların yaklaşık yüzde 9’u oranında düşük. Ve hala yukarı doğru bir yükseliş hareketini teyit etmek için 4.400 dolar direncini geçmesi bekleniyor.

Bitcoin 5.000 dolar hedefi kısa vadede zorlu gözüküyor

Şu anda, 21 Aralık itibarıyla, BTC’nin hacmi Aralık ayının ilk haftasından bu yana 4,3 milyar dolardan yaklaşık yüzde 100 artarak 8,7 milyar dolar civarında seyrediyor.

Olası bir düzeltici ralli sırasında varlığın hacmindeki artış, piyasadaki aşırı satış koşullarını göstermeye başladığında, 3.000 dolar ile 3.500 dolar arasındaki kanalda meydana gelebilecek yukarı yönlü bir hareketi tetikleyecek kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Bazı analistler, Bitcoin’in ayı piyasasının son aşamasına yaklaştığını düşünüyorlar. Tek eksiklik olarak ise varlığın istikrarı olarak görülürken  düşük volatilite seviyesini gösterdiği bir konsolidasyon döneminin birkaç ay sürebileceği düşünülüyor.

Öngörülebilir bir gelecekte, çoğu analist, Bitcoin ana momentumunun genellikle 3.000 ila 6.000 dolar arasında geniş bir aralıkta gerçekleşeceğini öngörüyor. Piyasa uzun vadede dengelenene kadar ise yüksek bir volatilite bekleniyor.

Bitcoin Cash ve Ethereum Uçuşta

Son üç haftalık periyotta Bitcoin’in fiyat trendini daha yoğun bir şekilde yansıtan önemli kripto varlıklar, önemli ölçüde değer kazanmaya başladı.

19 Aralık Cuma günü yüzde 40’lık bir artışın ardından, Bitcoin Cash, yüzde 42’lik artış daha kaydederek 220 dolara yükseldi. Bu hafta, Bitcoin Cash fiyatı ABD doları karşısında yüzde 175 oranında artarak 80 dolardan 220 dolara kadar yükselmiş oldu.

Ethereum, Bitcoin ile benzer bir büyüklükte bir ralli kaydetti. Ve Kasım ayının sonundan bu yana ilk defa 110 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Diğer yandan gelecek haftalarda, ABD’li milletvekillerinin kripto paraları menkul kıymet düzenlemelerinden çıkarmaları yönündeki önerileri, Ethereum ve diğer akıllı sözleşme protokolleri üzerindeki baskıyı hafifletebilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin