Bitcoin borsası Bitfinex
Bitfinex çıkış yolu olarak Borsa tokeni çıkarmayı mı planlıyor?

Bitfinex borsasında yaşanan geçici kapanma piyasayı tedirgin etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitfinex, bugün yayınladığı bir twitte kullanıcılarına, kripto pazarlarında büyük kazanımlar görülürken tüm kullanıcılar için erişimin  geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

İlk olarak, şirket platformun sadece “bazı kullanıcılar için” kullanılamayacağını ve kesinti için bir neden belirtmeden rahatsızlıktan dolayı özür dilediklerini yazmıştı.

Ancak yaklaşık otuz dakika sonra, Bitfinex, yanlış bilgilendirme yapıldığını ifade ederek açıklamasın tüm kullanıcıları için çevrimdışı kalındığı şeklinde düzeltti.

Bitfinex kripto borsası iki saat boyunca kapalı kaldı

İki saatten biraz fazla bir süre boyunca kullanıcılar borsaya erişemedikten sonra, kripto borsası tam olarak faaliyete geçtiğini ve tam işlemlerin çalıştığını açıkladı.

Kripto borsası tarafından atılan son twitte ise geçici kapanmanın nedeni olarak “bağlanabilirlik” ile ilgili bir sorun yaşadıklarını ifade etti.

CoinMarketCap’e göre, Bitfinex şu anda ayarlanmış günlük işlem hacimleriyle dünyanın en büyük 18. kripto borsası konumunda bulunuyor.

CoinMarketCap’teki ilk 100 tokenin neredeyse tamamı, yazım esnasında büyük bir büyüme görüyor ve ilk on tokende bu yükselişler yüzde 20’ye kadar çıkıyor.

ICORating çalışmasına göre Bitfinex 5. en güvenli kripto borsası

Daha önce de bildirdiği gibi, ICORating’teki bağımsız analistlerden gelen son Borsa Güvenlik Raporu, dünyanın en büyük kripto işlem platformlarının yüzde 16’sına A notu vermedi. Ve hiçbiri A + notu alamadı. 135 kripto borsasını inceleyen çalışmaya göre, Bitfinex dünya çapında en güvenli borsalarda A derecesine sahip 5. Sırada yer alıyor.

Daha yakın bir zamanda, Kanada kripto borsası QuadrigaCX CEO’sunun ani ölümünün ardından borsaların güvenliği konusu yeniden gündeme geldi. Firma, iddiaya göre soğuk cüzdanlarda saklandığı iddia edilen kullanıcıların fonlarına erişimi kaybetti . Ve şirketin CEO’su onlara erişimi olan tek kişiydi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin