Litecoin, hakkında çok gelişme olmamasına rağmen yılın en yüksek seviyelerine ilerliyor
Litecoin, hakkında çok gelişme olmamasına rağmen yılın en yüksek seviyelerine ilerliyor

Yüzde 30 sıçramanın ardından Litecoin fiyatının stabil kaldığı görülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasadaki en popüler dijital varlıklardan biri olan Litecoin (LTC), pazardaki dördüncü en büyük kripto para olma unvanını elde etti. Son fiyat artışı ise Litecoin’in kurucusu Charlie Lee’nin, Litecoin’de gizlilik özelliklerini uygulamak için MimbleWimble’ın  ekibiyle yaptığı görüşme ile ilişkilendiriliyor.

Litecoin fiyatı birden günden kısa sürede yüzde 30 fırladı

Litecoin, CoinMarketCap’e göre sadece 24 saatte yüzde 30 oranında yükseldi. Son altı ayda 6. ve 9. sıralar arasında işlem gören popüler kripto para şu anda dördüncü en büyük dijital varlık konumunda bulunuyor.

Kripto para birkaç saat içinde 33 dolardan 43 dolara çıktı. Ayrıca zirve seviyesi olarak 45,86 doları gördü. Pazar kapitalizasyonu da 2 milyar dolardan 2,65 milyar dolara kadar yükseldi. Bazı analistler mevcut ayı piyasasının sona erebileceğini öne sürüyorlar. Litecoin, son 24 saat içinde büyüyen tek dijital varlık değil. İlk 100 kripto parada da fiyat artışları görülüyor.

Ek olarak belirtmek gerekirse Litecoin’in bu hızlı yükselişi sonrası henüz gözle görülür bir düzeltme hareketine girmedi. Fiyatının zirve seviyelerinde yatay bir görünüme girmesi yükselişinin devam etme olasılığını artırıyor. LTC için fiyatın özellikle bir önceki dönem zirve seviyesi 42 doların üzerinde kalması oldukça önemli.

Litecoin’in büyümesinin sebepleri

Litecoin’in bu kadar büyük bir fiyat artışını kaydetmesi 2 farklı nedene bağlanıyor. İlki  Litecoin’in kurucusu Charlie Lee’nin yaptığı bir yorumla ilgili. Birkaç gün önce Charlie Lee, ekibin Beam Gizlilik ekibiyle görüştüğünü tweetledi. Beam Privacy, MimbleWimble uygulamasından sorumlu olan ekip.

Lee, takas edilebilirlik uygulamaları üzerinde çalıştıklarını açıkladıktan birkaç hafta sonra böyle bir twit attı. Asıl amaç, LTC ile yapılan işlemlere gizlilik eklemekti.

https://twitter.com/SatoshiLite/status/1089935081337085952

Ancak, kripto pazarının bir bütün olarak büyümesine yardımcı olan başka bir olumlu gelişmelerde var. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda (SEC) bir komisyon üyesi olan Robert J. Jackson Jr, son röportajında ​​bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanmasının an meselesi olduğunu söyledi. Birkaç pazar katılımcısının farklı Bitcoin ETF teklifleri olsa da su ana kadar hiçbiri SEC’in onayını alamadı.

Piyasadaki en önemli kripto para olan Bitcoin (BTC) şu anda 3.670 civarında işlem görüyor. Son 24 saatte dijital varlık yüzde 8 arttı. Şu anda 64,36 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Toplamda, kripto para birimi piyasası 24 saat içinde 10 Milyar doların üzerinde kazanım sağladı.

usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin