Bitcoin borsası Bitfinex
Bitfinex çıkış yolu olarak Borsa tokeni çıkarmayı mı planlıyor?

Bitfinex çıkış yolu olarak Borsa tokeni çıkarmayı mı planlıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitfinex, bir platform hissedarına göre yakın gelecekte resmi bir borsa tokeni çıkarabilir. Bitfinex ise bu konu ile ilgili henüz bir yorum yapmadı.

Bu aşamada, projenin yol haritası veya borsa tokeni teklifine tam olarak kimlerin katılabileceği henüz netlik kazanmış değil. Bununla birlikte, bu haberin -onaylandığı takdirde New York Başsavcısı’nın Bitfinex’in 850 milyon dolarlık müşteri ve şirket fonlarında kaybettiği yönündeki iddialarından hemen sonra gelmesi de dikkat değer.

Daha sonra, ortaya atılan iddialar da bu açığın kapatılması için 900 milyon dolarlık bir kredi düzenlendiği dile getirildi. Bitfinex daha sonra 850 milyon doların çeşitli otoriteler tarafından “ele geçirildiğini” ve fonları almak için çalıştıklarını iddia etti.

Ayrıca Blockchain yatırım şirketi DGroup’un da kurucusu olan Zhao, token planını Bitfinex’e öneren kişi olduğunu söyledi. New York AG’nin iddialarından birkaç gün sonra 28 Nisan’da, sosyal platform Weibo hesabında, borsada 850 milyon dolar değerinde token çıkarma fırsatının, donmuş miktara eşit olacağını söyledi. Katılımcıların kayıp olan bu tutar karşılığında borsa tokeni almaları sağlanabilir.

Bitfinex dondurulmuş fonları telafi için borsa tokeni mi çıkarabilir mi?

Borsa tokenlerinin kullanım durumlarından dolayı daha iyi likitideye sahip olmasının kullanıcılara avantaj sağlayabileceği de söyleniyor.

Zhao’nun önerisi, Bitfinex’in donmuş fonları geri kazanıp kazanamayacağına kuşku duyan Weibo’da karışık bir karşılama yaptı.

Söz konusu olan 850 milyon dolarlık fonun akıbeti henüz belli değilken yapılan bazı açıklamalar birkaç hafta içerisinde bu fonun yerine konabileceği yönünde. Fakat bu dondurulmuş olan tutarın yerine konabilme ihtimali varsa neden bir borsa tokeni çıkarma planları konuşuluyor? Bu da kafalardaki diğer soru işareti.

Diğer yandan Bitfinex – Tether olayının derinleşmesi, Bitcoin’in en büyük çiftinin USDT olmasından dolayı BTC’ye zarar verebileceği konusunda bazı endişeleri artırabilir.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin