Bitfinex Borsası DDoS saldırısına maruz kaldı!
Bitfinex Borsası DDoS saldırısına maruz kaldı!

Bitfinex Borsası saldırıya uğradı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bitfinex Borsası bugün DDoS (Denial-of-service attack) saldırısına maruz kaldı. Ancak Borsa, saldırıyı atlatabildi.

Bitfinex Borsası DDoS saldırısına maruz kaldı!

Borsa bugün erken saatlerde ticaret motoruyla ilgili sorunlar yaşadı. Kısa bir süre için, konu ele alındıktan sonra açıklama yapıldı. Ancak, daha sonra bir virüs bulaşmış bilgisayar ağının büyük miktarlarda veri barındıran web sitelerini boğmasıyla, söz konusu Borsa bir hizmet reddi saldırısı ile vuruldu. DDoS, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen bir siber saldırı yöntemi. Bitfinex’in resmi internet sitesi üzerinden konuya yönelik yapılan ilk açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Platform aşırı yük altında. Konuyu detaylıca araştırıyoruz. Platform yeniden başlatıldıktan kısa bir süre sonra bir DDoS saldırı başlatılmış gibi görünüyor.

Hackler ve siber saldırılar uzun zamandır kripto sektörü için bir problem. Özellikle, dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox, 2013 yılında büyük bir DDoS saldırısına maruz kaldı. Borsa 2014 yılında yaşadığı 450 milyon dolarlık bir hack saldırısı sonrasında kapandı. JPMorgan, Bitcoin borsalarının üçte birinin saldırıya uğradığını tahmin ediyor.

Bu saldırı, Bitfinex kullanıcılarının borsaya erişmesini engelledi

Bitfinex Borsası tarafından konuya yönelik yapılan ikinci açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor:

Kesintinin nedeni tespit edildi. Operasyonları yeniden başlattıktan sonra bir DDoS saldırısı başlatıldı. İlk kesinti altyapısal sorunlardan kaynaklandı. Platform iyileştirilirken gerçekleştirilen saldırı sunucularda aşırı yüklenmeye neden oldu. Saldırıyı önlemek için DDoS koruma önlemlerini ayarlıyoruz. Şu anda işlemleri güvenli bir şekilde yeniden başlattığımızdan emin olmak için testler yapıyoruz.

Bitfinex, yaptığı son açıklamada ise borsa platformunun normal işleyişine döndüğü ve durumun araştırıldığını belirtiyor. Bu saldırı, Bitfinex kullanıcılarının borsaya ulaşmasını engelledi. Açıklama sonrasında Bitcoin’in fiyatı yüzde 2,2 oranında düşerek 7.360 dolar seviyesine geldi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Businessinsider

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin