Blockbid Borsası kara para aklamayı önlemek için çalışacak
Blockbid Borsası kara para aklamayı önlemek için çalışacak

Blockbid Borsası LexisNexis ile ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockbid Borsası’nın Medium hesabından 4 Haziran tarihinde yaptığı bir duyuruya göre, risk yönetim devi LexisNexis, Blockbid’in güvenliği ve ticaretiyle ilgili önlemleri arttırmak için ortaklık kuruyor. Blockbid Borsası güvenlik teknolojisi firmaları LexisNexis ve ThreatMetrix ile birlikte küresel alanda kara para aklamayı önlemek için gönüllü olarak çalışan ilk kripto para borsası olacak.

Blockbid Borsası kara para aklamayı önlemek için çalışacak

”Trade with Confidence” (Güvenli Ticaret) programı ile bankalar ile olan ilişkilerde KYC standartlarının ve önlemlerinin uygulanması düşünülüyor. Böylece kişisel  sahtekarlığı önleyerek, kripto para birimlerinin kara para aklama, terör finansmanı, insan kaçakçılığı veya diğer yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasının önüne geçilecek. Blog yayınına göre Melbourne merkezli kripto para borsası Blockbid tarafından hayata geçirilen bu yeni teknoloji, fiziksel ve dijital kimlik verilerini, adres bilgilerini, biyometrik fotoğrafları, konum bilgilerini toplayacak. Toplanan bu bilgilerin davranışsal analiz ve istihbarat teknolojisi ile birleştirilmesi hedefleniyor.

LexisNexis Risk Solutions bünyesinde ABD ticari piyasa ve küresel piyasa gelişimi departmanı kıdemli başkan yardımcısı Thomas C. Brown, ”Güvenli Ticaret” sisteminin büyük bankalar tarafından kullanılan aynı düzenleyici yaptırımları uygulamasından dolayı halktan gelen güven unsurunu arttıracağını belirtiyor.

LexisNexis, RELX Group’un yan kuruluşu olarak kuruldu

ABD ticari piyasa gelişimi departmanı kıdemli başkan yardımcısı ve LexisNexis Risk Solutions’taki küresel pazar geliştirme sorumlusu Thomas C. Brown konuya yönelik şunları söyledi:

Dünyanın en büyük bankalarının kullandıkları benzer denetimleri uygulamak, bir yatırımcı bakış açısından kripto para ticaretine güvenilirlik katacak. Böylece tüketiciye güven aşılayacak. Nihayetinde bu tedbirler, Blockbid ve diğer şirketlerin kârlı bir şekilde büyüyebileceği sağlam bir temel oluşturacak.

ABD merkezli LexisNexis Risk Solutions, 1970’lerde küresel bilgi ve analiz şirketi RELX Group’un yan kuruluşu olarak kuruldu. Şu anda LinkedIn profiline göre yaklaşık 10.000 çalışanı bulunuyor.

Ülkeler kripto para ticaretine ilişkin farklı görüşlere sahip

Düzenleyici kurumlar ve hükumetler, kripto para birimlerinin terör finansmanı, kara para aklama ve diğer yasa dışı faaliyetler için kullanılabilme ihtimalleri nedeniyle kripto hakkında endişelerini dile getirdiler. Bu yılın başlarında, ABD’li bir kongre üyesi kripto paraları saçmalık diye nitelendirdi. Tek kullanım alanının yasa dışı faaliyetler olabileceğini de ekledi. Geçtiğimiz hafta Hollanda hükumeti, kripto paraların ülke ekonomisi için düşük bir risk oluşturduğuna dair rapor yayınladı. Kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanıma açık olduğunu belirtti.

Bu araştırmanın aksine, Hong Kong Finansal Hizmetler ve Hazine departmanı (FSTB) 1 Mayıs’ta, kripto para ticaretinin kara para aklama ve terörizmin finansmanında görünür bir etki yaratmadığını belirten bir rapor yayınladı. Eski bir ABD federal savcısı bir röportaj esnasında, yasa dışı suç faaliyetinin kripto paralardan ziyade fiat para birimi ile desteklenmeye devam ettiğini belirtiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin