Bitfinex Borsası Bitcoin fiyatını 100 dolar arttırdı
Bitfinex Borsası Bitcoin fiyatını 100 dolar arttırdı

Bitfinex Borsası piyasayı manipüle mi ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler bir kripto para borsası olan Bitfinex Borsası, dün gün içinde bir saatliğine ticaret hizmetlerini durdurdu. Yapılan bu işlemden dolayı kripto para borsası çok fazla eleştiri aldı. Birçok kişi, kesintinin piyasaları manipüle etme çabalarının bir parçası olduğunu iddia ederek yapılan işlemin bilinçli olduğundan şüpheleniyor.

Bitfinex Borsası Bitcoin fiyatını 100 dolar arttırdı

Hizmet kesintisi sonrası yapılan duyuruda şirket, ‘post-mortem’ değişim sunucusunun yeniden başlatılmasına yol açan bağlantı sorunları olduğunu açıkladı. Bu, herhangi bir verinin kaybına yol açmadı. Ancak kesintinin zamanlaması birçok gözlemci için manidar bulundu.

https://twitter.com/tonyduchars/status/1035551445553213441

Londra’da CME Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin bitiş zamanına denk gelen, Bitfinex’in alım satımını durdurması ve ardından Bitcoin’in 100 dolar fiyat artış yaşaması şüphe oluşturdu. Bu durum, borsa ya da yönetim ekibinin, kripto piyasası fiyat hareketini etkilemek amacıyla, kasıtlı olarak yapmış olabileceğini akıllara getirdi.

https://twitter.com/UniquelyStefan/status/1035562970305228801

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin