Silk Road Bitcoin cüzdanı 4 yıl boyunca hareketsizdi!
Silk Road Bitcoin cüzdanı 4 yıl boyunca hareketsizdi!

Karanlık Web’in Silk Road Bitcoin cüzdanı 4 yıl sonra canlandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Silk Road Bitcoin cüzdanı sahibinin son birkaç gündür para transferi sürecinde olduğunu gösteren kanıtlar ortaya çıktı. Cüzdan sahibi altcoin mekanizması kullanmakta olup, buradaki hesap toplamı 100 Bitcoin’lik parçalara ayırıp, transfer ediyor.

Silk Road Bitcoin cüzdanı Karanlık Web (Dark Web) pazarındaydı

Silk Road (İpek Yolu), çevrimiçi yasa dışı bir karaborsa ve yasadışı uyuşturucu satan platform olarak Dark Web pazarıydı. Ancak aynı zamanda insan ticareti, cephane, pasaport, kredi kartı ve diğer kimlik belgelerinin satışı ile ilgili işlemleri de içeriyordu. Anonimlik ve güvenlik sağlayan bir TOR (Soğan Yolu) sistemini kullanıyorlardı.

Silk Road üzerindeki ana ödeme şekli Bitcoin ve o zamandan beri, bu şirketin imajı sürekli olarak kirlendi. Silk Road, 2014 yılında FBI ve Europol tarafından kapatıldı. “Sick_silk” adlı bir Reddit kullanıcısı, popüler subreddit r/Bitcoin platformunda bu cüzdanın hareket bilgisini paylaştı: Paylaşım şu şekildeydi:

Büyük bir #SilkRoad ile ilgili cüzdan sahibinin fonları 3 gündür aktif olarak hareket ediyor ve 100 BTC halinde transferler gerçekleşiyor.

Silk Road Bitcoin cüzdanı 4 yıl boyunca hareketsizdi!

Orijinal cüzdan, şu anda 844 milyon dolar değerinde olan 111.114.62 dolar BTC/BCH’a sahip (diğer kripto paralar hesaba katmadan).  Veriler bu cüzdanda ilk işlemin Silk Road’ın operatörü Ross William Ulbricht ile ilişkili bir cüzdandan geldiğini gösteriyor. ilk işlem 2 Temmuz 2011’de yapıldı. Cüzdan hesabı, bu tarihte yaklaşık 41 bin BTC  aldı. Bu arada cüzdan sadece Ulbricht tarafından yönetilmiyor olabilir.

Bu cüzdanın, son 4 yıl ve 5 aydan beri ilk harekettiydi. Bundan önce, en son etkinlik Mart 2014’te gerçekleşti. Ancak, cüzdanın orantısı fonların kapatılması nedeniyle zamanla bozuluyor. Önce 60.000’e bölünmüş ve 30.000/20.000/10.000/5.000/500 ve şimdi 100 token halinde parçalara ayrıldı. Güncellemeler orijinal gönderiye eklenmiş Silk Road adresinin halen aktif olduğunu belirtiyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin