Popüler analist: “Bitcoin bir anka kuşu gibi doğacak ve bu seviyeleri görecek.”
Popüler analist: “Bitcoin bir anka kuşu gibi doğacak ve bu seviyeleri görecek.”

Bitcoin’in volatilite endeksi son 22 ayın en düşük seviyesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex‘in sunduğu en son verilere göre, Bitcoin fiyatı 6.411 dolar seviyesinden işlem görüyor. CoinMarketCap’e göre günlük işlem hacmi 3,4 milyar dolar seviyesinde. Günlük hacim Cumartesi günü yaklaşık 3,1 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bithumb, küresel borsalarda BTC işlemlerinin %9’undan fazlasını işledi. Popüler bir türev platformu olan BitMEX, günlük işlemlerin %6’sını işledi. Son verilere göre Bitcoin’in volatilite endeksi son 22 ayın en düşük seviyesinde.

Bitcoin’in volatilite endeksi, Aralık 2016’dan bu yana en düşük seviyede

Önde gelen dijital para birimi 6.400 dolar seviyesinde sağlam bir fiyat tabanı oluşturdu. Bu seviyenin altında fiyat desteği 6.300 dolar ve 6.000 dolar olarak görülüyor. Mevcut değerlerde Bitcoin, tüm pazarın %53,7’sini oluşturuyor ve 111 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti ise son iki hafta boyunca sabit kaldı.

Dar fiyat aralıkları, Bitcoin pazarında yeni bir istikrar sağladı. Bu, 2018’in büyük bir bölümünde gözlendi. Haziran ayı sonlarında 5.755 dolarlık yeni bir ayı piyasasına çarptığından beri, Bitcoin’in fiyatı sürekli olarak 6.400 doların üzerinde işlem gördü. Geçtiğimiz 11 gün boyunca fiyatlar 6.300 dolar ile 6.500 dolar arasında sabit bir şekilde dalgalandı, ne boğalar ne de spektrumun her iki tarafında büyük bir hareket başlatan ayılar devreye giremedi.

Bitcool.info’ya göre, Bitcoin’in 30 günlük volatilite endeksi, Cumartesi günü Aralık 2016’dan bu yana en düşük seviyesi olan %1,42’ye düştü. Endeks, belirli bir süre boyunca Bitcoin’in günlük açık fiyatının standart sapmasını kullanarak volatiliteyi hesaplar. Uzun vadeli volatilite endeksleri (120 gün ve 252 gün) sırasıyla %2,64 ve %3,56’ya düştü.

Bakkt’ın Bitcoin vadeli sözleşmesi, piyasanın yeni istikrarına katkıda bulunacak

Bitcoin’in volatilitesindeki düşüş, geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleşen vadeli işlem alımları ile pozitif yönde ilişkili. İlk alım düşük olsa da, CME’nin sözleşmelerinin Ağustos ayında günlük 30.000 Bitcoin eşdeğerine ulaşmasıyla birlikte, vadeli işlem hacmi keskin bir şekilde yükseldi.

Geçtiğimiz hafta ICE, kripto para birimi işlem platformunun 12 Aralık’ta Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin fiziki olarak karşılanmasını sağlayacağını duyurdu. Bakkt’ın, kripto paranın ana akım kabulü için hedefine ulaşıp ulaşamayacağı görülecek. Ancak, fiziksel olarak sunulan bir Bitcoin vadeli sözleşmesi, muhtemelen pazarın yeni istikrarına katkıda bulunacak.

Hacked

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin