Bitcoin’in suç faaliyetlerinde kullanımı her geçen gün azalıyor
Bitcoin’in suç faaliyetlerinde kullanımı her geçen gün azalıyor

Bitcoin’in suç faaliyetlerinde kullanımı yüzde 10’a düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün Bloomberg, bir DEA araştırmacısı olan Lilita Infante’nin, suç oranının Bitcoin işlemlerine yönelik spekülasyon oranını nasıl etkilediğini açıklayan bir makalesini yayınladı. Beş yıl önce, suç faaliyetlerinde kullanılan para Blockchain’e gönderilen paranın %90’ını oluşturuyordu. Şimdi ise bu rakam sadece %10 civarındadır. Bitcoin’in suç faaliyetlerinde kullanımı yüzde 10’a düşmüş oldu.

Bitcoin’in suç faaliyetlerinde kullanımı her geçen gün azalıyor

Bu elbette ki daha az suç işlendiği anlamına gelmiyor. Infante’ye göre, suç işlemlerinin gerçek hacmi 2013’ten beri önemli ölçüde artıyor. Ancak meşru yatırımcılar sektörde daha da büyük bir hızla artıyor. Bitcoin’in etrafındaki suç faaliyetlerinin çoğunluğu, kullanıcının internete bağlanması gereken özel bir yazılımına ihtiyaç duyduğu “karanlık web” denen şey üzerinde olur. Karanlık ağ, şimdi kapatılan İpek Yolu gibi uyuşturucu piyasası için meşhur oldu.

Bir şekilde anonim olmasına rağmen, halka açık bir Blockchain’in doğası, suç faaliyetlerinde kullanım konusuna karşı savunmasız olması. Infante’ye göre, çoğu suç faaliyetinden elde edilen gelirler bu güne kadar Bitcoin ile aklandı. Monero gibi izlenmesinin imkansız olduğunu iddia eden gizlilik temelli başka kripto paralar da var ama Infante, “hala onları takip etme yollarımız var” diye ekliyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin