Güney Kore 2022’de kripto para kazançlarına vergi getiriyor
Güney Kore 2022’de kripto para kazançlarına vergi getiriyor

Bitcoin’in sessizliğiyle Güney Kore, kripto para ve Blockchain imparatorluğunu inşa ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya, Bitcoin’in istikrarı, fiyatları, düzenlemeleri ve diğer çeşitli konular için cevaplar ararken, Güney Kore yavaş yavaş kripto para ve Blockchain teknoloji konusunda lider ülke konumunda olma yolunda ilerliyor. Sektörde meydana gelen yatırımlar ve Güney Kore’de Blockchain’i kucaklayan geleneksel şirketlerin sayısı artıyor. Tüm bu gelimelerin Güney Kore’yi lider haline getirmesi an meselesi.

Güney Kore, kripto para ve Blockchain milleti olacak

Güney Koreli şirketler, yaptıkları yatırımlar ile Blockchain ve kripto paralar konusunda dünya lideri oluyorlar. Teknolojiyi beslemek için uzun yıllara dayanan tecrübesi olan geleneksel Kore şirketleri önemli projelere imza atıyor. Bu projeler en iyi şekilde yerine getirildikten sonra, Güney Kore en gelişmiş Blockchain ve kripto milleti olacak. İşte bu projelere bazı örnekler:

  • Güney Kore’nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan SK Telecom, milyarder yatırımcı Tim Draper ile birlikte Korbit’e yatırım yapıyor.
  • Shinhan Banks, önde gelen bir kripto para birimi borsası Gopax’a yatırımı yapıyor. Shinhan Bank’ın büyük bir kripto para borsasına lider yatırımcı olarak doğrudan katılımının, kripto para birimi işletmeleri ile finansal kurumlar arasında uzun vadede olumlu ilişkilerin sürdürülmesinde hayati bir rol oynadığı görülüyor.
  • Oyun şirketi Nexon, Güney Koreli kripto para birimi borsası Korbit’in yüzde 65 hissesini aldı.
  • Ülkenin en büyük mesajlaşma uygulamasını işleten Kore internet şirketi Kakao, Blockchain odaklı bir iş birimi ve Upbit adında bir kripto para birimi borsası  başlattıktan sonra kripto dünyasına girdi.
  • Kanada merkezli bir kripto madencilik firması olan Squire, Güney Kore’nin en büyük şirketlerinden Samsung ile ASIC çiplerini üretmeye çalışıyor.

Çok az sayıda ülke, Güney Kore ile bu konuda yarışabilir

Tüm bu gelişmeler, yakın zamanlarda kripto sektöründe gerçekleşti. Kripto para piyasasında geçen sene boyunca iniş çıkışlar yaşandı. 2017’nin sonundan itibaren devasa bir boğa koşusu yaşandı ve piyasa Ocak ayı başlarında 800 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. Ancak piyasa o zamandan beri büyük bir düzeltme görüyor. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri şimdi sadece 200 milyar dolar civarında seyrediyor.

Güney Kore de kripto paranın ötesine bakıyor ve Blockchain teknolojisi için diğer uygulamaları takip ediyor. Ülke, kripto faaliyetleri ile ilgili duruşunu etkili bir şekilde yeniden şekillendiriyor ve Blockchain için büyük bir güç haline gelmek adına kendisini daha iyi bir konuma yerleştiriyor. Çok az sayıda ülke, Güney Kore’nin Blockchain ve kripto para birimlerini kucaklamak için attığı adımlarla eşleştiğini iddia edebilir. Güney Kore’nin Blockchain ve kripto para vizyonu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Görüşlerinizi bilmemize izin verin ve bizi yorum kısmı aracılığıyla bilgilendirin.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin