featured

Bitcoin’in Roller Coaster Yolculuğu Hareketliliğin Ardından Direnç Gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD TÜFE verilerinin ardından Bitcoin ve Ethereum, olumlu enflasyon verileriyle yükseldi. ABD hükümetinin Bitcoin sattığı söylentileri sırasında ise yeniden bir düşüş yaşadı ve ardından kargaşa ortamı yatıştıkça piyasa tekrar tırmandı.

Bitcoin ve Etereum, cesaret verici ABD enflasyon raporunun ardından yükselişe geçti. Ardından, ABD hükümetinin Bitcoin’de 324 milyon dolarlık satış yaptığına dair internet dedikodularının ardından piyasa değerine göre büyük bir düşüş yaşadı. Yatırımcılar dengeleri geri kazandıkça BTC yeniden yükselişe geçti.

Hızlı iniş ve çıkışlar, kriptolar ve daha geniş makroekonomik koşullar hakkındaki devam eden belirsizlikleri yansıtıyor. Yatırımcılar, Bitcoin’in fiyatını şu anki 25.000-30.000 dolar aralığından çıkarmak için fırsat ararken bahar boyunca temkinli kaldılar. Katalizörlerin ne zaman ortaya çıkacağı ise belirsizliğini koruyor. Bu arada Bitcoin, 10 Mayıs Çarşamba günkü toparlanmasının ardından tekil olaylara ve piyasa duyarlılığındaki küçük dalgalanmalara duyarlı görünüyor.

TÜFE Verilerinin Ardından Bitcoin Analizi

Çarşamba günü erken saatlerde yatırımcılar, ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) nisan ayında beklenmedik bir düşüşle yüzde 4.9’a dayanmış görünüyordu. Çalışma Bakanlığı’nın verileri açıklamasından bir saat sonra Bitcoin ve Ether’in fiyatları yüzde 2 ile yüzde 1.4 oranında arttı. Bu artışlar, dört günlük düşüş çizgisini kırdı.

Ancak Bitcoin, ABD hükümetinin 11.800’den fazla Bitcoin sattığına dair söylentiler sırasında düşüşe geçti. Veriler, Bitcoin’in saat 1.06’da iki yönlü hareket ettiğini gösterdi. Alıcıların Bitcoin’de yaklaşık 633 milyon dolarlık bir bakiyesi vardı, ancak Bitcoin blok zincirinde sadece üç işlem hareket gördü. Elbette Glassnode, ABD Hükümeti’nin Bitcoin dengesinde herhangi bir hareket göstermedi. Ancak algılar, çoğu zaman gerçeklikten daha güçlü bir etkiye sahip ve bu durum yatırımcıları korkutmuş görünüyor.

Söylentinin geçerliliği daha fazla sorgulanmaya başladığında Bitcoin fiyatları öğleden sonraya doğru yükselmeye başladı. BTC kısa süre önce 26.900 dolara kadar düştükten bir gün sonra başladığı yer olan 27.900 dolar civarında işlem gördü.

Bitcoin şu anda 20 günlük hareketli ortalaması olan 28.520 doların yüzde 2,5 puan altında. Bu seviyenin, yakın tarihli fiyat analizleri dikkate alındığında Bitcoin verilerini desteklediği görünüyor. Analizlere göre iki kripto para birimi de benzer davranışlar sergiliyor ve fiyatlar da 20 günlük hareketli ortalamalarına geri dönüyor. Bu durum, ABD Merkez Bankası’nın Haziran ayında faiz oranlarını yükseltip yükseltmeyeceğine ve kripto piyasaları üzerinde büyük bir etkiye sahip olup olmayacağına dair ipuçları veriyor.

coindesk.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin