Bitcoin’in rekor artışının arkasındaki nedenler nelerdir?
Bitcoin’in rekor artışının arkasındaki nedenler nelerdir?

Bitcoin’in rekor artışının arkasındaki nedenler nelerdir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in rekor artışının arkasındaki nedenler nelerdir? Bitcoin rekor artışının ardından yüzde 13 oranındaki kazancını koruyor. Küresel piyasadaki en dominant kripto para birimi olan Bitcoin, 6.900 dolardan 8.000 dolar seviyesine yükselerek %15,94 oranında değer artışı kaydetti. Devasa alım hacimlerinin ortaya çıkmasıyla, kripto paranın fiyatı 30 dakikalık bir pencerede 1.100 dolar arttı.

Bitcoin’in fiyatında yüzde 16 oranında ani bir artış görüldü

Bazı raporlar, Bitcoin’in, 12 yıllık bir tarihinde bir saatlik bir süre içinde, en fazla işlemi gerçekleştirdiğini ileri sürüyor. Küresel piyasadaki tüm kripto para borsası işlemlerinin işlem hacminin analiz edilmesi gerektiği göz önünde bulundurulduğunda, bu verilerin doğrulanması zor. Bitcoin’in, büyük pazar değerlemesi ve yüksek günlük alım satım hacminden dolayı fiyatında yüzde 16 oranında ani bir artış görüldü.

Bitcoin’in rekor artışının arkasındaki nedenler nelerdir?
Bitcoin’in rekor artışının arkasındaki nedenler nelerdir?

Bitcoin fiyatını etkilemek için milyarlarca dolar işlem yapılması gerekiyor

Günlük işlem hacminin 9 milyar doların üzerinde olan Bitcoin fiyatını (BTC) etkilemek için milyarlarca dolar işlem yapılması gerekiyor. Daha da önemlisi, milyarlarca dolarlık yeni sermayenin, BTC’nin artması ve tüm piyasayı beraberinde getirmesi için kripto para piyasasına akması gerekiyor.

Kripto para piyasasının değerlemesi 20 milyar dolardan fazla arttı

BTC’nin 12 Nisan’daki artışı, yatırımcıların alternatif kripto para birimlerinden (altcoinler) Bitcoin’e geçmeleri ya da fonlarının diğer ana kripto paralardan Bitcoin’e aktarılmasından kaynaklanmadı. Çünkü aynı tarihte kripto para piyasasının değerlemesi 20 milyar dolardan fazla arttı.

Bitcoin’in rekor artışının arkasında yeni yatırımcılar var

Bitcoin’in rekor artışının arkasında yeni yatırımcılar dalgası var. Potansiyel olarak birkaç kurumsal yatırımcı kısa bir süre içinde piyasaya milyarlarca dolar tahsis etti. Bu yatırımlar kısa vadeli bir pompaya neden olarak, kripto para biriminin fiyatının yükselmesini sağladı.

Bitcoin’in fiyat eğilimini haklı çıkarmak için tek bir faktörü gerekçe göstermek imkansız

Herhangi bir kripto para biriminin fiyat eğilimini haklı çıkarmak için tek bir faktörü gerekçe göstermek neredeyse imkansız. Çünkü çeşitli faktörler bir kripto para biriminin momentumuna katkıda bulunabilir. Bu durumda, kurumsal yatırımcıların veya bireysel yatırımcıların girişine bağlı olarak BTC’nin artmış olup olmadığı sorusu daha az öneme sahip. En önemli gösterge, Bitcoin’in Nisan ayı boyunca gördüğü 7.500 dolarlık destek seviyesine ulaşması ve son fiyat artışının Bitcoin’in güçlü bir momentumla 8.000 dolarlık bölgeye geri sıçramasına izin vermesi.

“Kurumsal yatırımlar kripto paraların değerini daha fazla artıracak.”

12 Nisan tarihinde, küresel piyasadaki en uzun ömürlü kripto para birimi odaklı koruma fonlarından biri olan Pantera Capital’in, Bitcoin için bir dip çağrısında bulunduğu ve pazarın yakında makul seviyelere geri dönmesinin öngördüğünü bildirildi. Pantera Capital CEO’su Dan Morehead ve hedge fonunda yönetici olarak çalışan Augur’un kurucusu Joey Krug konuya yönelik şunları söyledi:

Pantera’ya yeni gelenler için Pantera gibi bir fon yöneticisinin düşünebileceğini düşünenler için her zaman çok uzun bir süre geçmesi gerekiyor. Nadiren zamanlama konusunda çok güçlü bir inancım var. Kurumsal yatırımlar kripto paraların değerini daha fazla artıracak.

Bireysel yatırımcıların kripto para piyasasına ilişkin görüşü değişiyor

Yatırımcılar ve işletmeler, kurumsal yatırımcıların ve bireysel yatırımcıların piyasaya girişinin, Bitcoin ve diğer kripto paraların uzun vadeli fiyat artışında önemli bir faktör olarak görmekten yoruldu. Gerçek şu ki, kurumsal yatırımcıların piyasaya olan talebi hala mevcut değil. Ancak Nisan ayında, bireysel yatırımcıların kripto para piyasasına ilişkin görüşü, George Soros, Rockefeller ailesi ve Rothschild’in piyasaya girişinin ardından değişti.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin