Bitcoin’in piyasa hakimiyeti son iki buçuk ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu da yatırımcıların paralarını alternatif kripto para birimlerinden lider kripto para birimine çevirdiğini gösteriyor.
Boğa piyasasında genellikle Bitcoin’e doğru bir akış görülür
Bitcoin’in (BTC) piyasa hakimiyeti, Çarşamba günü 14 Nisan’dan bu yana en yüksek seviye olan yüzde 42,74’e yükseldi. Söz konusu oran yazım sırasında ise yüzde 42,5’te bulunuyor. Bitcoin’in Hakimiyet Endeksi, lider kripto para biriminin, toplam kripto para piyasasındaki paranın yüzde kaçını oluşturduğunu temsil ediyor. Dolayısıyla, yükselen bir hakimiyet oranı aslında Bitcoin’e olan talebin, diğer kripto paralara olan talepten daha büyük olduğu anlamına geliyor.
Boğa piyasasında genellikle Bitcoin’e doğru bir akış görülür. Örneğin, kripto paranın değeri 1.760 dolardan Aralık 2017’de 20.000 dolara yükseldiği zaman BTC’nin baskınlık oranı altı ayda yüzde 38’den yüzde 66,5’e yükseldi.
Bitcoin’in piyasa hakimiyeti son iki buçuk ayın en yüksek seviyesinde
Bununla birlikte baskınlık oranı, aynı zamanda yatırımcıların yüksek riskli alternatif kripto para birimlerinden ve riskten kaçınma dönemlerinde de artış eğiliminde. Şu anda şahit olduğumuz bu senaryoda, son yedi haftada BTC’nin fiyatı 9.990 dolardan 5.755 dolara kadar düştü ve yinede Bitcoin‘in hakimiyet oranı yüzde 35,78’den yüzde 42,75’e yükseldi.
Şu anda bir çok yatırımcı, kripto para birimlerinde nakit para kullanmayı tercih ediyor. Ancak fiyatlar BTC baskınlığı ile birlikte harekete geçmeye başlıyorsa, bu durum kripto para piyasalarının dibe vurduğunu ve aylar sonra gerilemenin ardından bir yer bulmaya çalıştığı anlamına gelebilir.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.