featured

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti boğa koşusunun bir işareti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki düşüşe rağmen Bitcoin’in piyasa hakimiyeti son günlerde yükselmeye devam ediyor. Lider kripto para, geçtiğimiz Aralık ayındaki boğa koşusundan bu yana ilk defa psikolojik seviye olan yüzde 50’ye yaklaştı.

Bitcoin’in piyasa payı yükselmeye devam ediyor

Bitcoin’in piyasa hakimiyetindeki bu yükseliş, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC), bir Bitcoin ETF’siyle ilgili karar açıklamasını 30 Eylül’e ertelemesinin ardından gerçekleşen Bitcoin satışının ortasında denk geliyor. Bitcoin geçtiğimiz gece altı saat içinde yaklaşık 500 dolar kaybetti.

Bitcoin‘in baskınlık oranında bir artış esasen alternatif kripto para birimlerine kıyasla Bitcoin’in daha fazla talep gördüğü anlamına geliyor. Bundan dolayı Bitcoin’in baskınlık oranındaki artış, Bitcoin’in kripto para piyasasına girmenin bir yolu olduğu göz önüne alındığında bir boğa koşusunun başlangıcı olarak görülebilir.

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti
Bitcoin’in piyasa hakimiyeti

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti boğa koşusunun başlangıcının bir işareti!

Kripto para dünyası, Bitcoin ETF’leriyle ilgili çıkacak kararlara kilitlenmiş durumda. Şu anda SEC’ten onay bekleyen 9 Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor. Bu yılın başlarında Bitcoin’in baskınlığında büyük bir artış oldu ve Bitcoin fiyatı 8.400 dolara yükseldi. Bitcoin‘in baskınlık oranı son haftalarda yılbaşından bugüne kadar yükseldi.

Bitcoin ve kripto para dünyası bir ETF’nin onaylanmasını hevesle bekliyor. Onaylanan herhangi bir ETF’nin Bitcoin ve kripto para yatırımlarını kitle piyasasına açması bekleniyor. New York merkezli bankacılık devi Goldman Sachs, kripto paralara yatırım yapıyor. Banka, fonların kripto para ve Bitcoin yatırımları için saklama hizmeti vermeyi düşünüyor. Bu gelişmeler ışığında Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin yükseleceği ve bunun boğa koşusunun başlangıcının bir işareti olabileceği belirtiliyor.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin