Bitcoin'in pazar payı iki yılda ATH’ye ulaştı!
Bitcoin milyarderi kripto kârını açıkladı: “BTC trilyon dolarlık küresel pazarın büyük bir parçası olacak.”

Bitcoin’in pazar payı iki yılda ATH’ye ulaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in pazar payı, kripto pazarında saltanatını sürdürdüğü için %60’tan fazla arttı. Bitcoin’in popülaritesi, kripto pazarındaki baskınlığının ardında büyük bir faktör olmaya devam ediyor.

Bitcoin’in pazar payı iki yılda en yüksek seviyeye ulaştı

Bitcoin’in pazar payı, 2017’deki düşüşünden bu yana iki yıl sonra hızla yükseliyor. %60’ın üzerine çıkarak, Ekim ve Aralık aylarında bir önceki yüksek değerini aştı. Yaklaşık iki yıl önce, Ethereum neredeyse Bitcoin’in piyasa değerini devraldı. Ancak, Bitcoin yükselmeye devam ederken, Ethereum düşüş düzeltmesi gördü. Bitcoin bundan kısa bir süre sonra piyasada hüküm sürmeye devam etti ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaştı. 

Bu noktada ETH ve XRP, 8 Ocak 2018’de Bitcoin’in pazar payını %33,41 ile en düşük seviyesine çıkardı. Bundan sonra, Bitcoin’in pazar payı sürekli arttı. Çünkü Bitcoin, 2018 ayı piyasası boyunca diğer kriptolardan daha az düştü. Özellikle, Bitcoin fiyatı Aralık 2018’den bu yana diğer kriptolardan daha fazla arttı ve geçen yıla göre değerini iki katına çıkardı.

Bitcoin’in hâkim para birimi olarak kalmasının nedeni nedir?

Bitcoin’in hâkim para birimi olarak kalmasının büyük bir nedeni, çok fazla popüler olmasından kaynaklanıyor. Bitcoin genellikle diğer kripto paraların ölçüldüğü kriter olarak kabul edilir. Bitcoin’in ezici popülerliği nedeniyle, Facebook’un kripto parası gibi diğer kripto para birimlerinin, Bitcoin’e atıfta bulunularak açıklanması daha kolay. Bu durumda, Bitcoin’in popülaritesinde bir artışa neden oluyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin