Lightning Network kapasitesini bir ayda yüzde 167 oranında arttırdı

Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununun çözümü Lightning Network

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ölçeklenebilirlik argümanı, ağın popülerlik kazanmasından bu yana Bitcoin topluluğunda ilgi odağı oldu. Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununun çözümü olarak ise Lightning Network ortaya konuldu.

Lightning Network milyonlarca işlemi saniyede gerçekleştirebilir

Lightning Network, anlık, yüksek hacimli mikro ödemeler sağlayan Bitcoin Blockchain’i üzerine kurulu bir çözüm. Bitcoin için işlem hızı saniyede ortalama 7 işlemde kalsa da, Lightning Network Blockchain’i saniye cinsinden işlem yapma potansiyelini ölçeklendirir. Çözüm, kullanıcıların gönderici ile alıcı arasında bir ödeme kanalı açmasına izin verir ve bu sayede sınırsız sayıda işlem gerçekleştirebilir. Kanal kapatıldıktan sonra tüm işlemler Blockchain’de yayınlanır. Lightning Network, milyonlarca işlemleri saniyede gerçekleştirmek için akıllı sözleşmeler kullanır. Reddit’teki bir yazı, Lightning Network’ün Blockchain’de ne kadar verimli kullanıldığını gösteriyor. Kullanıcı Legitinternetguy konuya yönelik şu yorumu yaptı:

Şimdiye kadar Lightning Network’te 42 işlem yaptım ve bana toplamda 720 sat veya 4,9 sente mal oldu. Hemen hemen hiç başka bir altkoin bu maliyetlerle rekabet edemez.

Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununun çözümü Lightning Network

Bu örnek işlem baz alınarak Lightning Network, Bitcoin’in başlangıçta olmasını amaçladığı eşler arası nakit sistemi haline gelmesi için bir fırsat sağladı. Teknoloji ayrıca zincir dışı atomik takasların zincir dışı olmasına da olanak tanır. Bu heterojen Consensus kuralları kullanılarak elde edilebilir. Bunlar, bugün var olduklarından, üçüncü taraf custodians’ları olmayan gerçek ademi merkeziyetsiz borsaların yaratılmasıyla sonuçlanabilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin