Bitcoin'in işlem profili
Bitcoin'in işlem profili bir gecede nasıl değişebiliyor?

Bitcoin’in işlem profili bir gecede nasıl değişebiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın Bitcoin’e karşı olan ilgisine rağmen, Japon Yeni’ne karşılık yapılan Bitcoin ticaretinin yavaşladığı gözüküyor. Bilindiği gibi Bitcoin’in fiyatı tek bir varlığa bağlı olmayıp, fiyat birden fazla faktörden etkilenir. Son birkaç gün içinde ise Bitcoin’in Japon ve ABD merkezli yatırımcıların hızını belirlediği ortamda olağan risk profilini terk ettiği görülüyor. Hızlı dönen ticaretten dolayı bu dönemde Bitcoin’in işlem profili buna bağlı olarak devamlı değişkenlik gösteriyor.

Bitcoin fiyatı, aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi ilk olarak 9.000 doların ve daha sonra 8.500 doların altına düştüğü için, Bitcoin ticaretinin bileşenleri de değişime uğradı. BTC geçtiğimiz hafta net yüzde 9 oranında artarak 8.465.98 dolara yükseldi.

Bitcoin'in işlem profili

Bitcoin fiat para çiftleri arasında ise Japon Yeni işleminin payının yaklaşık yüzde 40’tan yüzde 16’ya düşmesi oldukça dikkat çekiciydi. ABD doları hacimleri ise yüzde 34’e yükseldi. Fakat aynı zamanda mutlak rakamlarda da düşüş gözlemlenmekte olduğunu görüyoruz. Buna göre son 24 saatlik 70 milyon dolar civarında gerçekleşti.

Bitcoin’in işlem profili devamlı değişirken Tethers şov yapmaya devam ediyor

Düşük hacimlerin görüldüğü piyasada ise en etkileyici değişiklik Tethers (USDT) faaliyetinde görüldü. Sınırlı tedariği olan tokenler, piyasalar üzerinde giderek daha fazla etkiye sahip olmaya başladı. Bazı borsalarda, USDT, fiili fiatın yerine geçmemesine rağmen, fiyat dalgalanmalarından güvenli bir sığınak görevi gördü. Bitcoin anlaşmaları için USDT ticaretinin payı yüzde 34’ten fazla bir orana çıkarak, yeni bir rekora imza attı. Aynı zamanda, USDT ticareti tüm kripto anlaşmalarının yüzde 16’sından fazlasını alıyor.

Yakın tarihli BTC düşüşünün nedenlerinden biri, Konsensus 2018 konferansı çevresindeki hype’ın bazı öncü satışlara neden olabileceği düşüncesidir. Konferans sırasında BTC’nin satılacağına inananlar, kendilerini gerçekleşen bir kehanetin içinde buldular.

Hâlbuki BTC fiyatlarındaki düşüş geçen hafta sonu öncesinde başlamıştı. Ticaret hacimleri de genel olarak 24 saat içinde 7 milyar doların altına düştü. Şimdilik, dalgalanmaya neyin sebep olduğu belli değil ve bazı analistler BTC’nin 7.500 dolara inebileceğini öngörüyorlar.

Şimdilik, Bitcoin’in mevcut ticaret profilinin sadece bir şans eseri olup olmadığı ya da piyasanın olağan durumunu koruyacağı bilinmemektedir. Bazı Bitcoin satışları altcoinleri artırırken, Tethers tercih edilen değer deposu olmaya devam ediyor. Ve yatırımcılara volatiliteye karşı koruma sağlıyor.

Tethers ayrıca, işlem hacimlerinin yüzde 29’undan fazlasının aleyhine gerçekleştiği Bitcoin Cash (BCH) fiyatını da destekliyor.

cryptovest

 

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin