Bitcoin ticaret hacmi, üç ülkede tüm zaman en yüksek seviyesine ulaşıyor
Bitcoin ticaret hacmi, üç ülkede tüm zaman en yüksek seviyesine ulaşıyor

Bitcoin’in işlem hacmi, bu ülkelerde yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin‘in volatilitesi 17 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ancak Arjantin, Venezuela ve Peru gibi ülkelerde, Bitcoin’in işlem hacmi her geçen gün artıyor. Yüksek enflasyonun yıkıcı etkileri nedeniyle, bu ülkelerde Bitcoin’in benimsenmesi oldukça yüksek.

Bitcoin’in işlem hacmi, Venezuela, Peru, Flipinler ve Arjantin’de en yüksek seviyesine ulaştı!

Bitcoin son birkaç ay içinde 6.100 ila 6.800 dolar arasında kaldı. Yerel Bitcoin verilerine göre, Venezuela, Peru, Flipinler ve Arjantin gibi ülkelerde Bitcoin’in işlem hacmi yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bolivarda devalüasyon ve hiperinflasyon nedeniyle Venezuela halkı zor zamanlar geçiriyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, Venezuela’daki enflasyon oranının önümüzdeki yıl 10 milyona ulaşması bekleniyor. Venezuela rejimi durumu şöyle özetliyor:

Venezuela’da, birçok insan her gün Bitcoin ile tanışıyor. Hemen hemen herkes krizde istikrarlı bir para birimine sahip olmak için yollar arıyor. Çünkü bolivar burada çalışmıyor. Burada kimse Petro kullanmıyor ve çoğu insan Petro’yu nasıl satın alacağını bile bilmiyor. Hükümet para aklamak için Petro’yu kullanıyor çünkü izlenemez.

Kripto paralar, tüm dünyada popülerliğini artırmaya devam edecek

Arjantin’de durum Venezuela’ya göre nispeten daha iyi. Ülkede yıl sonu enflasyon beklentisinin %44,8 olması nedeniyle Arjantin pezosu dolar karşısında değer kaybetmeye devam edecek. Öte yandan, Arjantin Merkez Bankası faiz oranını %70’e çıkardı. Kısa bir süre önce, ülkenin ilk Bitcoin ATM’lerinin Buenos Aires, Arjantin’de kurulduğunu duyurduk. Kripto paralar, tüm dünyada popülerliğini artırmaya devam edecek, çünkü nominal para birimleri enflasyonun sadece bir parçasına dönüşüyor. Ülkede Bitcoin’in günlük ticaret hacmi 8,8 milyon pezoya ulaştı.

Peru’da, Bitcoin’in işlem hacmi Eylül sonunda yükseldi ve 3 milyon PEN’e ulaştı. Filipinler’deki durum neredeyse aynı. Bloomberg, Filipinler pezosunun 2018’de Asya’nın en kötü performans gösteren para birimi olacağı tahmininde bulundu. 2018’de, Filipinler’deki enflasyon oranı istikrarlı bir şekilde arttı. Filipinler Bankası’nın önümüzdeki günlerde faiz oranlarını artırması bekleniyor.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin