Flaş Gelişme: Visa CEO’sundan kripto para müjdesi! Sektöre mi giriyorlar?
Flaş Gelişme: Visa CEO’sundan kripto para müjdesi! Sektöre mi giriyorlar?

Bitcoin’in işlem değeri Visa’yı yakalamak üzere

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin şu anda ayı piyasasında. Yanında olumsuz yorumlarını savunanlarla beraber olumlu yorumlar yapan birçok insan da var. Şu anda ünlü kripto para, PayPal’dan daha fazla işlem değeri kapasitesine sahip. Ve hatta VISA’nın işlem değerine giderek yaklaşıyor.

ARK Invest’in bir kripto analisti olan Yassine Elmandjra tarafından piyasaya sürülen haberlere göre 2018’de 1.3 trilyon dolar değerinde Bitcoin harcadı. Bitcoin’in Aralık 2017’den beri bir ayı piyasası içinde olduğunu dikkate aldığınızda, bu sayıda gerçekten de çok yüksek.

Verilere göre Bitcoin, işlem değeri açısından Visa’yı yakalamak üzere

2015’ten beri, Bitcoin her yıl önemli bir oranda büyüme yaşıyor. Mevcut durum devam ederse Bitcoin 2022’de Visa’yı geçecek. Şu an yılda %80,17 artış gösteren Bitcoin’in bu başarıyı elde edebilmesi için 2022’ye kadar ödemelerde 13 trilyon dolar üzerinde işlem görmesi gerekiyor.

Bazı uzmanlar, Bitcoin’in günlük işlemlerde kullanılmaması gerektiğini düşünüyor. Onlar için, Bitcoin sadece büyük işlemler için kullanılmalı.

Elmandjra, önceden Bitcoin’in bu kadar önemli işlem seviyeleri ulaşmasını asla beklemediğini söyledi. Şu anda Lightning Ağı ile, Bitcoin ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeye çalışıyor. Bu sayede işlem sayısı önemli ölçüde artacaktır. Çünkü Lightning Ağı çok düşük ücretin yanında hızlı işlem yapabilme kapasitesine sahip.

Bitcoin şu anda 6.900 dolara yakın işlem görüyor ve toplam piyasadaki değeri 125 milyar dolar.

Bitcoin’in fiyat artışı konusundaki iddialar her geçen gün giderek artıyor. Artık insanlar geleceğin parası olarak kripto paraları görme fikrini benimsedi. Satis Group’un Bitcoin’in on yıl içide 144.000 dolar civarında işlem göreceği teorileri düşündüğünde, Bitcoin’in Visa’yı yakalaması çok da zor değil gibi duruyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

usethebitcoin

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin