Coinbase destekli Dapp cüzdanı “Authereum” piyasaya sürüldü
Coinbase destekli Dapp cüzdanı “Authereum” piyasaya sürüldü

Bitcoin’in gerçek fiyatı nedir? Analist ve uzmanlar açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları kendi havasında ve biri zemine ulaştıkça, piyasalar yeniden düşüyor. Bitcoin ve diğer ana kripto paraların temellerinde gerçek bir değişim olmadan pazarlar çökerken, tüm tartışmalar artık bir soruya taşındı: Bitcoin’in gerçek fiyatı nedir? Geçtiğimiz günlerde tanınan bir yazar ve Network Effects Media’nın kurucu ortağı Michael Casey, kripto ve Bitcoin değerlemede kullanılan değerleme modellerinin yanlış olduğunu söyledi.

Michael Casey: “Bitcoin’in gerçeğe uygun değeri doğru ölçülmüyor.”

İyi tanınan bir yazar olan Michael Casey, Network Effects Media’nın kurucularından biri, bir medya kuruluşuna verdiği röportajda, kripto piyasasının değerleme modellerinin “hepsinin biraz geriye doğru” olduğunu söyledi. Kripto para birimleri ve Blockchain teknolojileri, aracıları ekosistemden ayırmak veya ortadan kaldırmak ve varlıkların merkezileşmesini önlemek için bir yol olarak ortaya çıktı. Ancak, bu kripto varlıklarına değer vermek söz konusu olduğunda, kullanılan modeller, geleneksel piyasa enstrümanları için kullanılana çok benzer.

Yazar, “Sürekli olarak BTC’nin değerini ikonik Bitcoin’den ziyade dolar işaretleri olarak ifade ediyoruz” diyor.  Başka bir deyişle, kripto pazarının çoğunun, oyundaki cildi durumdan ziyade, fiata olumlu bir çıkışa odaklandığını söyledi. Casey, bunun yatırımcıların kâr amacı güttükleri gibi yozlaşmış güçleri devirmek yerine, kâr amacı gütmeden teşvik edilmesine neden olduğunu belirtti.

Bitcoin’in gerçek fiyatı tartışma konusu

Artık kripto para değerlemelerine bakan tek kişi Casey değil. Kısa bir süre önce dünyaca ünlü kripto dostu ödeme işlemcisi BitPay’in CEO’su Stephen Pair, CNBC Squawk Box’a konuştu; Burada Bitcoin Fiyatının şu anda spekülasyonlar tarafından yönlendirildiğini ve gerçek fiyatının ne olabileceğinden çok farklı olduğunu belirtti.

Bitcoin’in değerlemesi ve adil piyasa değeri hakkında konuşulan bir diğer önemli kripto boğa Tome Lee. Lee geçtiğimiz günlerde Bitcoin için mevcut piyasa koşullarının yanlış olduğunu ve BTC’nin gerçeğe uygun değerinin 13.800 ile 14.800 dolar arasında olduğuna inanıyor.

“Bitcoin’in gerçeğe uygun değeri 13.800 ile 14.800 dolar arasında.”

Analist konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Aktif cüzdan adreslerinin sayısı, hesap başına kullanım ve kaynağı etkileyen faktörler göz önüne alındığında, Bitcoin’in gerçeğe uygun değeri 13.800 ile 14.800 dolar arasında.

Ayrıca Lee konuya yönelik şunları ekledi:

Gerçeğe uygun değer, Bitcoin’in mevcut fiyatından önemli ölçüde daha yüksek. Aslında, Bitcoin’in şu anki fiyatını çözmek için geriye doğru çalışmak, kripto cüzdanlarının şu anda 50 milyondan 17 milyona düşmesi anlamına geliyor.

Bitcoin’in gerçek fiyatı
Bitcoin’in gerçek fiyatı

Anthony Pompliano: “Piyasa geri dönecek, hadi bekleyelim ve izleyelim.”

Bir başka kripto para meraklısı Morgan Creek’den Anthony Pompliano, son yazısında, Bitcoin’in temellerinin büyüdüğü çeşitli parametreler hakkında konuştu ve bu pazar erimesinin şu anda haklı olmadığını belirtti. Pompliano konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Gürültüden rahatsız olmayın. Temellere odaklanın. Bitcoin hiçbir yere gitmiyor.

Değerleme ve adil fiyatlar hakkında çok fazla konuşulduğu için hiç kimse pazarların neden çöktüğünü veya bu düşüşün zemininin nerede olduğunu bilmiyor. Ama kesin olan bir şey Bitcoin kullanımı gittikçe daha fazla insanın farkında olduğu kadar genişliyor. Piyasa geri dönecek, hadi bekleyelim ve izleyelim.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin