Bitcoin'in en küçük değeri 1 Satoshi, 7 ülkenin ulusal para biriminden daha değerli
Bitcoin'in en küçük değeri 1 Satoshi, 7 ülkenin ulusal para biriminden daha değerli

Bitcoin’in en küçük değeri 1 Satoshi, 7 ülkenin ulusal para biriminden daha değerli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İster inanın ister inanmayın, Bitcoin’in en küçük değeri olan satoshi birkaç ulusal para biriminden daha değerli. Bitcoin, fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %40 uzak olmasına rağmen 7 ulusal para birimini geçti.

1 Satoshi, fiat para birimlerinden daha değerli

Bitcoin’in içsel değeri ile ilgili tartışmalar bir süredir devam ediyor. Hangi tarafta olduğunuzdan bağımsız olarak, popüler kripto para birimi bu tartışma ile ilginç bir noktaya geldi. Analist Rhythm, bir Satoshi olan Bitcoin’in en küçük değerinin şu anda bazı ulusal para birimlerinden daha değerli olduğuna dikkat çekiyor.

https://twitter.com/Rhythmtrader/status/1144212374574051328

Tweet sırasında, 0,00000001 BTC şu ulusal paralardan daha değerli bir konumda:

  • 1 İran Riyali
  • 1 Vietnamese Dong
  • 1 Endonezya Rupisi
  • 1 Gine Frangı
  • 1 Sierra Leonean Leone
  • 1 Laotian Kipi
  • 1 Özbekistan Som

Bitcoin’in Kanada’nın para bazından daha büyük

Aynı şekilde, dünyadaki çeşitli ülkelerin parasal tabanlarını inceleyen ilginç bir tablo yakın zamanda yayınlandı.

Görüldüğü üzere, en büyük parasal temeli olan ülkeler Japonya, Çin, ABD, İngiltere, İsviçre, Hindistan, Rusya ve Avro Bölgesi’ni oluşturan ülkelerdir. Bitcoin’in 215 milyar dolarlık mevcut piyasa değeriyle resme girdiği yer burasıdır.

Bu Bitcoin’i Kanada, Brezilya, Avustralya, Meksika ve İsveç gibi ülkelerin parasal tabanlarından daha büyük yapıyor. Bununla birlikte, bir ülkenin para tabanının dolaşımdaki toplam para birimi cinsinden ölçüldüğünü veya merkez bankasında ticari mevduatta bulunduğunu not etmek önemlidir. Sonuç olarak, ülkenin altın rezervleri hariç tutulur.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin