Tarihin en büyük balonu: Dot-com balonu
Tarihin en büyük balonu: Dot-com balonu

Bitcoin’in düşüşünün tarihin en büyük balonu ile karşılaştırılması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in dramatik yükselişi ve düşüşü, pek çok yatırımcının, lider kripto para biriminin tarih kitaplarına dünyanın en büyük baloncuklarından biri olarak girmeye kararlı olup olmadığını merak etmesine neden oldu. İşte Bitcoin fiyatının düşüşünün tarihin en büyük balonu ile karşılaştırılması

Tarihin en büyük balonu: Dot-com balonu

Bitcoin son üç yılda yaklaşık 60 kat artarak, Aralık ayında yaklaşık 20.000 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak daha sonra Bitcoin, düzenleyici ve güvenlik engellerinin yaygın bir şekilde benimsenmesini önleyeceği endişesiyle yüzde 70 civarında geriledi. Karşılaştırma olarak, Nasdaq Composite Endeksi 2000 yılında dot-com balonu patladıktan sonra yüzde 78’lik bir gerilemeden sonra düşüş gösterdi.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Piyasa hacmiyle dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, kendisini 6.600 seviyesinin oldukça üzerinde fiyatlara iten yüzde 6,6 oranında bir artış yaşadı. CoinDesk fiyat verilerine göre, Salı gününün kapanmasından hemen sonra lider kripto para birimi 24 Temmuz 2017’den bu yana ilk kez 20 dakika boyunca 428 dolarlık bir artış gördü. Bitcoin yazım sırasında, %4 oranında artışla 6.700 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para birimi şu anda 115,4 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin