Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin’in bir sonraki destek seviyesi neden 25.000 dolar olabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, çok uzun zaman önce 30.000 doları aşmaya çalıştı. Bununla birlikte, o zamandan beri aynı seviyede önemli bir zayıflık gösterdi ve geçen haftaki düşüş performansı bunun bir kanıtı. Bitcoin’in 30.000 doların üzerinde kalamaması yükselen bir direnç hattını desteklediği için önemli bir gözlemdi. İkincisi, Bitcoin analizinde yılın başından bu yana artan fiyat modeli oldu.

Daha önce, Bitcoin’in YTD destek hattını yeniden test edeceği 24.000 dolar fiyat aralığına kadar düşme olasılığını düşünmüştük. Bu desteğin yeniden test edilmesi olasılığı artık daha yüksek. Bitcoin, mayıs ayının ilk yarısında şu ana kadar yüzde 13’e kadar düşüş eğilimi gösterdi ve bu yazı sırasında 26.929 dolardan el değiştirdi.

Bitcoin
Kaynak: TradingView

Kripto para önümüzdeki iki hafta boyunca bu hızını korursa yükselen destek hattının yeniden test edilme şansı oldukça yüksek olacaktır. 25.000 dolar fiyat seviyesi Bitcoin için özellikle ilgi çekicidir çünkü zaten birçok durumda direnç göstermiştir. Başka bir deyişle, coinde aynı fiyat seviyesi önemli bir destek aralığını temsil ediyor.

Hâkim Bitcoin talebini değerlendirme

Balinalar fiyat üzerinde en önemli etkiye sahip. Bu nedenle faaliyetlerini takip etmek analiz sürecinde ne bekleyebileceğimize dair bazı iç görüler sunar. Zincir üstü veriler, 1000 Bitcoin’de eşit veya daha fazla bakiyeye sahip adreslerin son üç gün içinde küçüldüğünü ortaya çıkardı.

Yukarıdaki gözlem, balinaların anlık verilerde satış baskısına katkıda bulunduğunu ileri sürdü. Bu, aşağı yönlü beklentileri daha da doğruladı. Bitcoin’in zincir üstü hacmi de son beş günde önemli ölçüde geriledi. Bu nedenle, son dört haftada daha fazla yatırım sahibi zarardaydı.

Artık piyasada güvenin azaldığı için likidite çıkışlarının olduğu açık. Piyasa aynı eğilimi sürdürürse ve balinalar satış yapmaya devam ederse özellikle perakende segmentinden daha fazla satış baskısı oluşur. Kripto piyasasında öngörülemezlik, piyasanın temel özelliklerinden biridir. Mevcut beklentiler ağırlıklı olarak ayılar lehine eğiliyor. Bununla birlikte, yine de bir yükseliş sürprizi ortaya çıkabilir. Ancak bunun sağlıklı balina birikimi ile desteklenmesi gerekir.

ambcrypto.com

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin