Bitcoin 28.000 doların altında! Bitcoin düşüşü geçici mi? Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin ne kadar? - Kripto Para Haber

Bitcoin’in 28.000 doların altına düşüşü geçici mi? Bu ölçüt bunu gösteriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin şu anda 28.000 doların altına düştü, ancak bir on-chain göstergenin verileri bu düşüşün sadece geçici olabileceğini söylüyor.

Kısa vadeli Bitcoin sahiplik SOPR’u 1 seviyesinin hemen altına düştü, bu ne demek?

CryptoQuant’ta bir analistin belirttiği gibi, bu ölçütün mevcut değerleri geçmişte ralliler sırasında ideal alım fırsatları olarak hizmet etmiştir.

Burada ilgili gösterge, “Harcama Çıktısı Kar Oranı” (SOPR) dir ve ortalama Bitcoin yatırımcısının şu anda paralarını karla mı yoksa zararla mı sattığını bize söyler.

Bu gösterge 1’den büyük bir değere sahipse, piyasada elde edilen karların şu anda zararlardan daha büyük olduğu anlamına gelir. Öte yandan, bu eşiğin altındaki değerler, sahiplerin zararlarını realize etmesinin baskın olduğunu gösterir.

SOPR’nin tam olarak 1’e eşit olması, burada karlar zararlarla eşit olduğu için ortalama sahibin yatırımında sadece başabaş olduğu nötr bir duruma karşılık gelir.

SOPR genellikle tüm Bitcoin piyasası için tanımlanırken, aynı zamanda piyasanın belirli segmentlerine de uygulanabilir. Mevcut tartışma bağlamında, “kısa vadeli sahip” (STH) segmenti ilgi çekicidir.

STH’ler, coinlerini 155 günden daha kısa bir süre önce satın alan ve tutan tüm yatırımcıları içeren bir kohort oluşturur. Bu eşiğin üzerinde tutmayı başaran STH’ler “uzun vadeli sahipler” (LTH) grubuna geçerler.

İşte son birkaç yıldaki Bitcoin STH SOPR trendini gösteren bir grafik:

Bitcoin STH SOPR grafiği

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, Bitcoin STH SOPR, geçtiğimiz yılın ayı piyasasında 1 seviyesinin altındaydı ve bu dönemde ortalama STH’nin zararına satış yaptığını gösteriyordu.

Bu, ayı piyasalarında gözlenen tipik bir davranıştır çünkü sürekli fiyat düşüşü yatırımcıları paniklemeye ve zararla satış yapmaya yönlendirir. Bu tür dönemlerde görülen ilginç bir desen, SOPR’nin 1 değerine ulaştığı çizginin varlık için direnç sağlamaya başlamasıdır.

Bunun nedeni, bu seviyede STH’lerin satış yaparak satın aldıkları fiyata geri dönmeleridir. Ayı piyasalarında genellikle zarara uğrarlar, bu yüzden orijinal yatırımlarını geri kazanma fırsatı bulduklarında hemen satış yaparlar. Bu nedenle, seviye direnç sağlar ve göstergenin onun altında kalmasına neden olur.

Ancak fiyat rallilerinde tam tersi bir davranış görülür, çünkü sahipler başabaş seviyesini karlı bir giriş noktası olarak görmeye başlar ve bu da o seviyede büyük miktarda alımın gerçekleşmesine yol açar. Bu durum, göstergenin 1 seviyesinin altına düşmesi durumunda hızla tekrar yukarı dönmesini sağlar.

Grafikten görüleceği üzere, bu yılki ralli de benzer bir trend gösterdi, çünkü Bitcoin STH SOPR 1’in üzerinde kalmıştır (Mart ayında geçici bir düşüş dışında, bu düşüş keskin bir fiyat artışıyla sonuçlanmıştır).

Son birkaç günde gösterge, fiyatın 28.000 doların altına düşmesiyle birlikte bu tarihi öneme sahip seviyeye tekrar düşmüştür. Eğer geçmiş desen bir şey ifade ediyorsa, BTC fiyatı için burada bir toparlanma daha olası hale gelebilir.

Bitcoin Fiyatı:

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin, son bir haftada %1 düşüşle yaklaşık 27.600 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin Fiyat Grafiği
Son birkaç günde BTC’nin değeri keskin bir şekilde düşmüş gibi görünüyor. | Kaynak: TradingView.com’da BTCUSD

newsbtc.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin