ABD yetkilileri yaptıkları inceleme ile fiyat düşüşünü tetiklemiş olabilir mi?
ABD yetkilileri yaptıkları inceleme ile fiyat düşüşünü tetiklemiş olabilir mi?

Bitcoin’in 2017 Aralık rekorunun perde arkası araştırılıyor: ABD yetkilileri çöküş pazarına baskı getirmiş olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin son 24 saatte değerinin %15’ini kaybetti. ABD yetkilileri geçen yılın Bitcoin rallisinin doğasını araştırıyor.

Kripto para pazarı çöküşü piyasada paniğe neden oluyor

Kripto para pazarı çöküşü piyasada paniğe neden olur. Dolaşımdaki dijital varlıkların toplam değeri, 2018 yılının Ocak ayında 815 dolar seviyesine ulaştığı için pazar değerinin 4/5’den fazla kaybettiği ve şimdi 150 milyar doların altında.  Bitcoin, bugün 4.224 dolara kadar düştü. En büyük dijital varlık, Pazartesi gününden yazım zamanına kadar yaklaşık %15 oranında düşüş gösterdi ve düşüş eğilimi, panik satışları nedeniyle geriledi.

Etoro analisti Mati Greenspan’a göre, trader’lar Bitcoin’de uzun pozisyonda almaya devam etse de bu düşüş eğilimini tersine çevirmek için yeterli değil.  Kripto pazarındaki son gelişmeler -Bitcoin Cash hard forku ve Bitcoin ABC ve Bitcoin SV destekçilerinin iki rakip ekibinin kutsal savaşı- endüstrinin kaotik ve olgunlaşmamış doğasını vurguluyor. Yüksek volatilite ve düşük öngörülebilirlik, dijital varlıkları zayıf bir değer deposu haline getirir ve birçok yatırımcı bunu şu anda tecrübe ediyor.

Atlantic Financial CEO'su: “Bitcoin durumunda, koyduğunuz her şeyi kaybedebilirdiniz.”

ABD yetkilileri yaptıkları inceleme ile fiyat düşüşünü tetiklemiş olabilir mi?

Ayrıca, kripto dolandırıcılığı ve hack saldırıları ile ilgili düzenli raporlar, telafi edilemeyen kayıplarla sonuçlanacak şekilde sektöre olan güveni sarstı. Böylelikle ABD Adalet Bakanlığı, geçen yılın rallisini USD destekli stablecoin Tether ile yapılan manipülasyonlardan kaynaklandığını ortaya çıkarmak için bir soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili ceza davası bir ay önce açıldı, ancak yetkililerin incelemeyi arttırması, çöküş pazarına baskı getirmiş olabilir. Araştırmacılar, dramatik fiyat artışının güçlü bir talep tarafından tetiklenip tetiklenmediğini ya da pazar hilelerinin bir ürünü olup olmadığını bilmek istiyorlar.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin